Reje-curry
1 voksen og 1 barn i 2 dage. Sovsen (uden rejer!) kan fryses.
Er nogle i familien vild med stærk mad, så er der godt nok chili i denne her reje-curry, men retten er så mild, at de fleste børn kan spise den. Der er her brugt almindelig, tørret chili, da det ikke er så stærkt som det friske, men hvis din familie er til det, så bare lav dobbelt op på krydderierne!
HUSK! Hvis du har tænkt dig at spise curryen dagen efter eller fryse sovsen, så skal du kun komme rejer i den portion, du skal spise nu. Genopvarmede rejer smager ikke særlig godt, og da de ikke bliver kogt igennem i denne ret, kan de danne farlige bakterier, som kan give ret ondt i maven.
Ingredienser
150 g. rejer (frosne eller i lage)
1 porre
½ løg
2 tsk. olie
1½ dl. kokosmælk
1 ds. flåede, hakkede tomater
½ tsk. friskrevet ingefær
2 fed hvidløg
½ tsk. chilipulver
½ tsk. garam masala
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. salt
Peber
Fremgangsmåde
Sæt ris over.
Tø rejerne op og/eller sæt dem til afdrypning, alt efter om det er frosne eller ferske rejer, du bruger.
Vask porren, skær toppen af og resten i ringe. Pil og hak løget i små stykker. Hæld olien i en gryde, varm den op og steg porre og løg, til de er bløde.
Tilsæt kokosmælk og tomater. Riv ingefær, pres hvidløgsfeddene og kom det i sammen med alle krydderierne. Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
Hvis noget af curryen skal fryses eller gemmes til næste dag, er det nu, det skal tages fra. Du skal i så fald bruge en tilsvarende mindre mængde rejer.
I resten af curryen tilsættes nu rejer. De må IKKE koge, men skal kun lige varmes med, til de er lyserøde og faste, ca. 3 minutter.