Dating – når der er børn med i spillet

Dating - når der er børn med i spillet - Enlig Mor

Dating med børn og bonusbørn

Kan du sige nej til dating med børn? I 20’erne, hvor alle muligheder ligger åbne, er det nemt at rynke på næsen af en mand, der har et barn i forvejen. Når du runder de 30, ser det dog helt anderledes ud, og især i 40’erne er der store chancer for, at den mand, du møder, kommer ind i forholdet med en del bagage og måske et eller flere børn.

Har du ikke selv børn, er det vigtigt, at du starter forholdet med et åbent sind. Det er vigtigt at tænke, om ikke bare manden, men også hans børn kan få en plads i dit liv. I starten, hvor alt er rosenrødt og I måske kun ses alene eller til en fræk lille gang “After Eight”, når børnene er lagt i seng, er det let nok at forelske sig i en mand, der har børn og tænke, at det nok skal gå det hele – lige indtil hverdagens realiteter møder jer.

Hvis du ikke selv har børn i forvejen…

Har du ikke selv børn, kan virkeligheden i en børnefamilie ramme hårdt. Udover at være søde og sjove, er børn også nogle små væsener, der fylder meget, larmer, skal spise aftensmad på samme tidspunkt hver dag, vil sove i smørhullet mellem dig og din kæreste, måske savner deres rigtige mor og ikke kan lide dig, fordi du er kommet til at smøre marmeladen helt forkert på. Når det omvendt fungerer, kan bonusbørn og være en gave og et lille menneske, som du kommer til at holde uendelig meget af.

Alfa og omega er at gå langsomt frem og finde ud af, hvordan I vil have tingene til at køre. I starten er det en god ide kun at ses, når børnene er hos deres mor, så I kan finde ud af, om det skal være jer to. Der er ingen grund til at møde børnene, før I er blevet enige om, at det selvfølgelig skal være jer to.

Hvis du omvendt virkelig ikke ønsker at være stedmor for andres børn – eller slet ikke vil have børn ind i dit liv, gør du alle en tjeneste ved at være ærlig med det samme. Og lad være med at lade dig lokke, selv om du har fundet dig en skøn mand. Hvis du ikke vil have børn, så vil du ikke have børn – og det er der ikke noget forkert i.

LÆS OGSÅ: 5 gode bøger om dating – til dig, der leder efter Drømmemanden

Hvis du har børn i forvejen…

Har du selv børn, ved du allerede alt det om smørhullet og savnet efter den anden forælder. Her kan det dog være logistikken, der er den store udfordring. Hvis I ikke har samvær i de samme uger, kan det være svært at lære hinanden at kende, uden at børnene er til stede. Men gør forsøget alligevel: lav legeaftaler for børnene og få et par timer for jer selv, hvor der ikke er nogen, der råber “MOOOOAAAARR”.

Har du mødt en mand, der ikke har børn i forvejen, er der mange ting, som er helt åbenlyse for dig, men som ikke nødvendigvis er det for en mand uden børn. For eksempel at børn tager tid og plads, og at de altid vil komme først i dit hjerte. Måske kan han ikke lige forstå, hvorfor han ikke bare lige kan komme forbi, når børnene er hjemme, og her må du få forklaret ham, at det er fordi der skal passes mest på dem.

Børnene har ikke valgt, at I skal være kærester, og der er ingen grund til, at de møder deres kommende papfar, hvis det efter et par uger viser sig, at det slet ikke skal være jer alligevel. Vent til det tidspunkt, hvor I er blevet enige om, at det skal være jer to, i hvert fald til mere end bare en ”After Eight” og lad så børnene møde ham der.

Oplever du omvendt at blive valgt fra, fordi du har børn, så husk at sende et takkekort til manden. Dine børn fortjener at vokse op sammen med forældre og stedforældre, der vil dem det allerbedste. En mand, der ikke vil dine børn eller som slet ikke kan lide børn, skal kun have tak for at melde helt klart ud. Nu kan du nemlig bruge tiden på at finde den rigtige mand, der vil både dig og dine børn.

Den lille bog om dating - Lou Noire