Sådan booker du selv din ferie med børn

Book selv fly og hotel til din ferie

Lige så rart det er at kunne sætte sig ind i charterflyet og videre ind i transferbussen til hotellet, lige så rart er det selv at kunne planlægge sin ferie. På en charterferie er alt tilrettelagt for dig på forhånd, men når du booker din egen ferie, kan du helt selv bestemme, hvor I skal hen, hvor længe, og hvordan I vil bo.

Vil du gerne ud at rejse med fly til fremmede destinationer, så får du her en guide med alt, hvad du skal gøre.

Sådan planlægger du din egen ferie

Når du først lige ved, hvad du skal gøre, så er det ikke svært at bestille sin egen ferie. Internettet har gjort det nemt at sammenligne priser og selv booke fly og hoteller, noget som du før skulle have et rejseselskab til at hjælpe dig med. Men du kan sagtens gøre det hele selv.

Når du planlægger din ferie, skal du have styr på de her ting:

  • flybillet tur/retur
  • booking af hotel eller lejlighed
  • transport til og fra lufthavnen

Sådan booker du en flybillet

momondo kan du søge efter billige flybilletter til rejser i hele verden. Her kan du også vælge at søge efter pakkerejser med både fly og hotel. Prøv at skifte imellem forskellige datoer for at finde den laveste pris. Husk også at vælge mellemlandinger fra, hvis I gerne vil flyve direkte.

Sådan booker du et hotel til din egen ferie

Igennem Booking.com kan du booke et hotel, lige hvor og hvornår det passer dig. Booking.com giver en god oversigt over hotelværelser, vandrehjem og ferielejligheder. Her kan du finde overnatning på din ferie, der passer lige til dig og dine børn.

Start med at søge på by og afrejsedato. Vælg også hvor mange I skal afsted, og hvor mange værelser, I har brug for.  Når du har lavet søgningen, kan du afgrænse det store udvalg af hoteller ovre i venstre side. Under “Faciliteter” kan du for eksempel vælge, at hotellet skal have swimmingpool. Samme sted kan du også vælge “Familieværelser”, der ofte er lidt større værelser med flere senge og plads til alle.

Sådan booker du igennem Airbnb

Airbnb er en anden og billig måde at bo på. I starten var det private, der satte værelser til udlejning, men i dag kan du også finde professionelle udlejere på siden, som råder over mange ferieboliger. Airbnb er mest til turister, der i forvejen er vant til at rejse, og som kan klare det hele selv. Her er ingen reception eller rejseguide, hvor du lige kan få hjælp.

Fordi det er private, der udlejer til private, så kan du heller aldrig være 100% sikker på, hvad du egentlig får. Herhjemme har vi dog boet i mange lande via Airbnb, og det har altid været en succes. Der har været et lækkert køkken og bløde senge og kun én enkelt gang måtte støvsugeren lige svinges, før der var rent nok.

Så lige et par gode tips til at booke igennem Airbnb:

  1. Lad være med at tage det billigste værelse
  2. Tjek om området er børnevenligt
  3. Læs de andre brugeres anmeldelser
  4. Virker udlejeren utjekket, når du kontakter vedkommende? Er der lange svartider? Find et andet sted!
  5. Få det hele på skrift: hvad har du betalt for, hvor skal du hente nøglen osv.

Når det er sagt, så kan I få rigtig mange dejlige rejseoplevelser igennem Airbnb. Det bedste er, at I kommer til at holde ferie der, hvor de lokale også bor, og det giver en indsigt i den lokale kultur.

Hvordan kommer I til og fra lufthavnen?

En sidste ting, inden I tager afsted, er at finde ud af på forhånd, hvordan I kommer til og fra lufthavnen. Det er ikke særlig sjovt at stå ved busstoppestedet med en 5-årig i bagende solskin i flere timer. Selvfølgelig kan I altid hoppe ind i en taxa, men hvis du planlægger turen hjemmefra, kan det sagtens gøres billigere.

På de fleste lufthavnes hjemmesider kan du læse om, hvordan du nemmest kommer til og fra lufthavnen. En Google-søgning kan også give de rigtige svar, hvis du for eksempel skriver [fra lufthavnen til madrid] – eller hvor I nu skal rejse hen.

Rigtig god tur!

Banner - Spil med ord - England