En rigtig drillenisse kommer på besøg!

Drillenissen kommer på besøg

Er det den søde drillenisse, der har været på spil? Pludselig er mælken grøn. Der er nødder i gummistøvlerne. Og skolebøgerne er pakket ind i gavepapir. Det må være den sjove drillenisse, der har været på spil. I dag er det meget populært at få en klassenisse eller en børnehavenisse på besøg, og den kan finde på de skøreste ting!

Se også: 24 nissebreve til nissedøren

Ideer til drillenissens drillerier

Det er en meget hyggelig tradition at få drillenissen med hjem på besøg fra børnehaven eller klassen. Drillenissen finder på små drillerier eller giver gaver, og oplevelserne skrives ned i en lille bog, som følger med nissen.

Det lyder jo meget enkelt og sjovt, men i en travl julemåned kan det godt være svært lige at få presset det ind i hverdagen, især hvis der er flere børn med hver sin omgangsnisse. Og man vil jo helst ikke være den forælder, der om morgenen finder den glemte nisse i tasken og bare bliver nødt til at skrive, at drillenissen var blevet lidt træt og sov under hele besøget…

Så hvordan kan drillenissen drille? Her er en masse hurtige og nemme drillerier, som vil vække jubel hos børnene, når de bliver opdaget. De kræver ingen eller meget lidt forberedelse, for et besøg af drillenissen behøver hverken at være kompliceret eller tage særlig lang tid – det skal bare være sjovt!

Ideerne her kan også bruges til nissedøren, hvor nissen kommer ud om natten og laver løjer. Læs artiklen her: Lav en nissedør til jul: 24 ideer til nissedrillerier

Små fodspor på køkkenbordet

Nissen har været i gang med at bage julesmåkager i natten løb. Han har bare glemt at rydde op. Der er mel over hele køkkenbordet med små fodspor i, og en lille kagerulle ligger midt i det hele. En kagedåse står fyldt med småkager på køkkenbordet, og nissen har lavet en sneengel i krymmel eller kokosmel.

drillenisse

Mini-kagerulle – 5 stk. 20,95 kr. – køb dem her: Creativ Company (Reklame)

LÆS OGSÅ: Inspiration til julegaver, du kan lave med dine børn

Nissen elsker risengrød

Den slemme drillenisse starter med at stjæle yndlingsbamsen. Der ligger kun et lille brev på bordet, hvor nissen forlanger risengrød i løsepenge. Nu må børn og voksne i gang med at koge risengrød, så nissen kan få sin grød! Det sættes ud på altanen, i opgangen eller op på loftet. Når grøden er ”spist”, finder barnet en skål, der nu er fyldt med pebernødder. Ved siden af sidder yndlingsbamsen med en lille gave.

Jul for små kæledyr

Hunden eller katten går rundt i huset med en fin sløjfe om halsen. Hvem mon har givet dem den på? Der er også sørget for en lille gave fra nissen til Fido eller Garfield. Måske er det en nissehue, der passer eller bare et dejligt tyggeben?

Julebal i bamseland

Imens familien har sovet, har nissen holdt julebal med alle bamserne. Der er blevet danset rundt om juletræet, hvor bamserne nu er trimlet omkuld. De har hygget sig med at pynte juletræet med sutter eller sokker. Eller også har nissen og bamserne set julefilm i sofaen og spist julegodter. Slikpapiret og den åbne kagedåse afslører dem! (Og det var i hvert fald ikke mor og far…)

Nissen tager et bad

Alle skal være rene til jul – også små nisser. Desværre har nissen glemt at rydde op efter sit bad. Vasken i badeværelset er fyldt med snavset vand (brug sovsekulør), og et lille, beskidt håndklæde ligger ved siden af. Rundt om vasken er der små, snavsede nissefodspor, og en badeand gynger fornøjet i nissens badevand.

Klassiske nissetræsko, der kan sætte spor – 2 par 30,95 kr. – køb dem her: Creativ Company (Reklame)

LÆS OGSÅ: Julekalenderhistorier – hyggelig højtlæsning i december

Morgenmad i juleland

Nissen har tryllet dagen om til en omvendtdag! Der er dessert til morgenmad, og det er æbleskiver! Eller også har nissen kogt risengrød i løbet af natten, pyntet bordet med juledug og sat nissehuer på stolene. De børn, der ikke er til at få ud af sengen om morgenen, kan nissen dog godt finde på at drille ekstra meget. Her er der grøn mælk i mælkekartonen (lavet med frugtfarve), havregrynspakken, ske og tallerken er pakket ind i gavepapir, og stolen er bundet fast til bordbenet.

Garderobe-nissen

Når børnene skal ud ad døren om morgenen, så har nissen fyldt støvlerne med mandariner! Og snørebåndene er skiftet ud med gavebånd, inklusiv til/fra-mærke. Der er gran i jakkeærmerne, og huen er byttet ud med en nissehue. Heldigvis er der også små chokolade-nissemænd i lommerne.

Juleslæden er klar

Når børnene skal køres i børnehave eller skole, er bilen pyntet indvendigt med julepynt. Der er en sølvguirlande i forruden, og julekugler dingler fra bakspejlet. Foregår transporten på cykel, får styret julekugler på og gran i cykelkurven.

Jule-madpakke

Nissen elsker at smøre madpakker, men det er ikke til at vide, hvad han finder på! Nogle gange er han rigtig sød og putter pebernødder og ”madder” med marcipan og nougat i madpakken. Eller også er klapsammenmadden stukket ud med en kageform. De større børn kan dog opleve, at han også kan være en rigtig drillepind. Under madden med hamburgerryg ligger der et stykke madpapir, sirligt klippet ud, så madpapiret ikke kan ses. Og pålægcshokolademaden har fået remoulade på! Og hvordan ved vi så, at det var nissen og ikke mor eller far? Jo, for i madkassen ligger også en lille, rød filthue…

Jul i skoletasken

De større børn kommer i skole med en skoletaske, hvor bøgerne er pakket ind i nissehuer eller julepapir med bånd og kort. Der er gran i penalhuset, og når en af bøgerne åbnes, falder der en masse små papirhjerter ud over det hele.

LÆS OGSÅ: Medister-ekspeditionen – et juleeventyr i 24 afsnit