Fiskefrikadeller
30 stk. eller 1 voksen og 1 barn i 2 dage + nogle til madpakken. Kan fryses.
Det her er min farmors opskrift, og hvis det er helt rigtigt, så skal der også spæk i, men dér er jeg altså ret sikker på, at du ville trække grænsen! Til gengæld skal der kogte kartofler i, det er ikke en fejl. Fiskefrikadellerne skal holdes sammen af et eller andet, og det er stivelsen i kartoflerne rigtig godt til.
Samtidig så behøver du ikke at skændes med dit barn for at få det til at spise noget til, og det er noget, vi kan lide her: kampe, der ikke skal kæmpes, er kampe som alle har vundet.
Ingredienser
500 g. fiskefileter af hvid fisk, f.eks. torsk eller ising
250 g. kogte kartofler, ca. 6-7 stk. alm. størrelse
2 æg
½ dl. mælk
5 spsk. kartoffelmel
1 tsk. salt
Peber
½ løg
Olie og smør til stegning
Fremgangsmåde
Hak fisken fint. Hvis der er nogen i huset, der ikke er så vilde med fisk, så put det i blenderen. Personligt synes jeg, det er synd, jeg kan rigtig godt lide mine fiskefrikadeller med lidt bid i!
Mos kartoflerne og kom dem i farsen. Tilsæt æg, mælk, kartoffelmel og krydderier og riv løget ned i på den fine side af rivejernet.
Varm en stegepande op til næsten fuld skrue og kom lige dele olie og smør på den. Fiskefrikadellerne lægges på med en spiseske og vendes, når kanten begynder at blive hvid og fast.Serveres med rugbrød, remoulade og surt – til frokost. Eller til aftensmad med kogte kartofler, gulerødder og broccoli og en klat smør.