Hyldebærsuppe
1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses.
En skål hyldebærsuppe luner godt på en kold efterårsdag, eller når nogen er forkølet. Hvis du laver en stor portion, kan du gemme noget af suppen i fryseren.
Ingredienser
1 kg. sorte hyldebær med stilk
1 l. vand
2 æbler
1½ dl. sukker
Evt. 2-3 spsk. kartoffelmel
Evt. tvebakker
Fremgangsmåde
Klip de groveste stilke af hyldebærklaserne, skær æblerne i mindre stykker og fjern kernehuset – og find den store gryde frem!
Skyl hyldebærrene godt og kom dem i gryden sammen med æbler, vand og sukker. Kog hyldebær og æbler, til de er møre. Suppen sies nu i en sigte over i en mindre gryde og smages evt. til med mere sukker.
Er suppen lidt for tynd kan den jævnes med kartoffelmel. Lad suppen koge op, rør kartoffelmel ud i lidt vand og kom det i lidt ad gangen, mens der piskes.
Serveres evt. med tvebakker i. Børn, der spilder meget, må gerne spise med sugerør!