Julekalenderhistorier – hyggelig højtlæsning i december

Hvad skal I læse i december?

Da jeg var barn, elskede jeg især december måned for de hyggelige kalenderhistorier. Jeg læste alle de julebøger, der fandtes, og da jeg selv fik min søn, læste jeg selvfølgelig også historierne for ham, både dem jeg selv havde læst og så alle de nye og gode, der var kommet til siden.

Da han blev ældre, syntes jeg dog, det var svært at finde noget for de lidt større børn, og jeg skrev derfor Medister-ekspeditionen, som du kan læse om herunder. Jeg er stor fan af julen, og som alle gode julehistorier indeholder den selvfølgelig en fortælling om nisser og Julemanden. Det er også en sjov bog med masser af spænding – for vil det lykkedes de tre små hunde at redde julen?

Skønne julehistorier for børn og barnlige sjæle

Der er bare ikke noget hyggeligere end at læse et kapitel i en dejlig julebog hver eneste dag i december. Her kommer en liste over kalenderbøger, som I enten kan læse sammen hjemme i sofaen, eller som de større børn kan læse selv. Brug dem gerne som en julekalender, hvor I sammen tæller ned til Juleaften.

Der er masser af andre dejlige julebøger, end dem, der lige blev plads til at nævne her på listen. Fælles for alle dem, der er taget med her er, at de egner sig rigtig godt til højtlæsning. Alle bøgerne indeholder en sammenhængende historie i 24 afsnit – ét til hver dag i december.

Alle bøger kan købes gennem linket eller lånes på biblioteket – men kom i god tid, for ellers er de lånt ud.

Læs også: Inspiration til julegaver, du kan lave med dine børn

Medister-ekspeditionen

Medister-ekspeditionen – 69,95 kr.

Tre, modige hunde er ude på en vigtig mission: to kasser af Svend Åges den bedste medister skal leveres inden jul. Tag med på eventyr med den kønne puddel Snowball, der egentlig var på vej til Paris, den stærke, men ikke så kloge bullterrier Bobby og King, en lille hund med en løves hjerte.

Undervejs møder hundene mange farer, imens de bliver jagtet af bisserne fra De Grønlandske Slædehundes Fagforening. Men medisteren skal frem til den hemmelige modtager, ellers bliver det ikke jul i år!

Medister-ekspeditionen er et sjovt og spændende juleeventyr i 24 afsnit for de større børn. Bogen kan bruges til hyggelig højtlæsning i julemåneden, i klassen eller hjemme i sofaen.

Anbefaling: Fra 8 år.

Læs mere om bogen her: Medister-ekspeditionen – et juleeventyr i 24 afsnit

Få en gratis julekalender til Medister-ekspeditionen

Ramajetternes jul

ramajetternes

Ramajetternes jul – 149,95 kr.

Det er blevet december i Ramasjang Lufthavn, og Ramajetterne får en meget vigtig opgave: De skal sørge for, at Julemandens computer med alle børns adresser og ønsker kommer frem til ham. Under mellemlanding i lufthavnen forsvinder computeren og mystikken breder sig. Nu skal Sus, Flummer, Øvst og Finn Falk sammen med pigen Selma opklare, hvad der er sket, og redde julen for alle verdens børn.

Fik I ikke set Ramajetternes Jul på Ramasjang, så kan I læse eller genlæse den her. Historien er sikkert tænkt som underholdning for de mindre børn, men jeg selv og sønnen, der snart er teenager, fulgte med hver eneste dag, hvor vi grinte højt af den sjove historie og de skøre figurer.

Anbefaling: Fra 5 år.

Læs mere om bogen her: Ramajetternes jul

Mig og bedstefar – og så Nisse Pok

Mig og bedstefar - og så Nisse Pok

Mig og bedstefar – og så Nisse Pok – 129,95 kr.

Mig og bedstefar – og så Nisse Pok er en juleklassiker, som hører til i ethvert hjem med børn, der elsker jul.

Ole Lund Kirkegaard står bag de 24 historier, der er klar til hver eneste dag op til jul.

Fortællingen handler om en dreng, der hvert år holder jul hos sin bedstefar – her får han historier og møder drillenissen Nisse Pok.

Anbefaling: Fra 5 år.

Læs mere om bogen her: Mig og bedstefar – og så Nisse Pok

LÆS OGSÅ: Gratis julekalender til de mindste

Nisserne i Halvmåneskoven

Nisserne i Halvmåneskoven

Nisserne i Halvmåneskoven – 99,95 kr.

Nisserne må mødes til krisemøde, for der er store problemer med julen. Gad vide om Gamle Julius og alle nisserne kan få styr på sagerne inden det er for sent?

Nisserne i Halvmåneskoven er en fantastisk julefortælling skrevet af Ib Kokborg. Nisserne i Halvmåneskoven skal redde julen, og det bliver ikke let. Læs de 26 underholdende afsnit op for dine børn i løbet af julemåneden, eller lad dem læse den selv. Gunnar Breiding har illustreret bogen og skal nok vække børnenes fantasi én gang for alle.

Anbefaling: Fra 6 år.

Læs mere om bogen her: Nisserne i Halvmaaneskoven

 

Villads fra Valby holder jul

Villads fra Valby holder jul

Villads fra Valby holder jul – 199,95 kr.

Villads fra Valby holder jul af Anne Sofie Hammer er en dansk børnebog om drengen Villads fra Valbys Decembermåned og Juleaften.

Villads fra Valby tænker meget over tingene her op til jul, bl.a. om nisser findes i virkeligheden, og hvis de gør, om man så kan få dem at se? Derudover har Villads fået en rokketand, og han er rykket op i 1.V. i skolen.

Bogen fortæller om tandfeer og nissefælder, om Nintendoer der forsvinder og krokodiller der lever i kloakkerne, samt om kravlenisser og juleklip. Derudover fortæller bogen også om, hvordan det sker at Villads bliver væk i juletivoli, og om den helt specielle fornemmelse han får i maven, nu da julen nærmer sig.

I bogen får du 25 kapitler, så der er et til hver dag i december, hvilket gør, at den kan bruges som julekalender, og derudover er der tilføjet et ekstra kapitel, til den 25. december, da det altid er så kedeligt, at alt det sjove altid slutter Juleaften.

Anbefaling: Fra 5 år.

Læs mere om bogen her: Villads fra Valby holder jul

Jul i skoven

Jul i skoven

Jul i skoven – 199,95 kr.

Julemåneden er lige gået i gang og derfor har Nina og Nino travlt med at forberede sig – det er bare lidt svært at blive klar til jul, når nissen ikke dukker op, så de to kaninunger på ud og lede. Det bliver noget af en færd, for snestormen raser.

Jul i skoven er en hyggelig julefortælling af Ulf Stark, som er fænomenal til højtlæsning i decemberdagene. Julen skal reddes, men kan Nino og Nina mon klare det?

Læs Jul i skoven højt for ungerne hver dag i december og tag med ud og led efter nissen.

Anbefaling: Fra 5 år.

Læs mere om bogen her: Jul i skoven