Vidste du at der er forskellige måder at indrette med lys på?

Tit, når vi snakker om belysning, så er det ofte lampen, og måske særligt den dekorative lampe der består af det indretningsmæssige fokus. Men der kan måske også være andre detaljer ved valg af lamper og belysning, der kan være interessant for den måde, som du vil indrette på. Her er der i hvert fald nogle idéer til, hvad det helt konkret kunne være.

Fremhæv og skjul med påbygningsspot

Forestil dig, at du er ved at indrette et hjem eller måske et andet lokale, hvor der er en særlig detalje du gerne vil fremhæve, måske for direkte at fremhæve detaljen, eller måske for at dække over noget andet, du gerne vil skjule. Til det kan du måske bruge påbygningsspots. Med disse koncentrerede og meget direkte belysningskilder, kan du relativt eksplicit vælge, hvor lyset skal falde, og altså i noget omfang måske også hvor det beskuende øje vil falde. Det kan måske give særligt god mening i forbindelse med centrummer som kunstværker eller fremstillinger af noget helt særligt i en butik eller andet.

Og modsat kan du ved at koncentrerer lyset mod et bestem område, og lettere afskærme øjet fra andre detaljer, der derved vil falde en smule i skyggen. Så du kan altså bruge påbygningsspot til at manipulere med lyset og deraf også styre øjet bevægelse i rummet, der ofte vil følge lyset.

Styr stemningen med lyset

Et påbygningsspot kan måske have et helt særligt lys, der skaber en særlig stemning. Og ligeledes kan andre typer af lys eller lysfordelinger i rummet, skabe andre stemninger. Derfor kan du også bruge dine lamper, der belysning, og den måde de fordeler lyset på til at underbygge en særlig stemning i din indretning. Eksemplificeret kan en klinisk belysning måske associere til noget sterilt eller en særlig renlighed, som du gerne vil inddrage i den pågældende indretning.