Hvad gemmer der sig bag den søde nissedør? 24 ideer til nissedrillerier

Drillenissen laver spilopper, når børnene sover!

Hvad har drillenissen nu lavet af ulykker?

Har nissen mon været ude af sin nissedør? Vinterstøvlerne er pakket ind i gavepapir, og nogen har holdt fest med bamserne i nattens løb. Der er små fodspor i smørret, og det er i hvert fald ikke Mor, der har spist alt slikket. 😉 Det må være nissen, der er på spil!

Drillenissen er et populært indslag i mange hjem i december måned. En lille nissedør bliver sat op natten til 1. december, og når børnene står op, så er nissen flyttet ind.

Vil I også gerne have en drillenisse boende i december, men mangler du inspiration til at finde på 24 drillerier, så får du her en fiks og færdig drilleguide med forslag til alle decemberdagene. Her kan du læse, hvordan du forbereder de sjove tricks og finurligheder, og hvordan du fortæller historierne om nissen videre til børnene.

NB! Priserne i indlægget var gældende på dagen for udgivelsen. Klik på billeder og links for at se den opdaterede pris.

Hvem er nissen, der bor inde bag nissedøren?

Nissen kommer kun ud, når huset er helt stille, og alle sover. Ingen har set den, men der er tydelige spor efter nissens natlige drillerier. I kan godt prøve at sætte fælder op, så I kan se, om I kan fange ham, men det er endnu ikke sket. Nissen er klog, og der skal mere til at narre ham end et stykke klisterpapir foran slikskålen.

Den lille nissedør er i øvrigt magisk. Forsøger en nysgerrig barnehånd at åbne døren for at kigge ind til nissen, er der kun den tomme væg inde bagved. Det er nemlig kun nissen, der kan åbne døren rigtigt – eller sådan er historien i hvert fald.

Sætter man risengrød med kanelsukker og en god smørklat frem til ham, så er han sød og giver måske en lille gave. Men han kan bare slet ikke lade være med at drille, heller ikke de søde børn! Børn, der ikke er artige og heller ikke giver ham risengrød, kan dog være helt sikre på, at nissen ganske rigtigt er en lille hidsigprop. Så kan det godt være, man får et rødkålshoved i julesokken – eller det, der er værre! Uanset hvad nissen finder på, vil du have børn i huset, der nok skal komme hurtigt ud af sengen om morgenen – for hvad har nissen nu lavet i nat?

LÆS OGSÅ: Medister-ekspeditionen – et juleeventyr i 24 afsnit

Masser af ideer til nissens drillerier

Har du svært ved at finde på noget, den frække nisse skal drille med i nattens løb, så får du her 24 ideer til, hvad nissen kan lave af halløj hjemme hos jer i julemåneden.

De fleste ting tager ikke lang tid at forberede, og mange af drillerierne er gratis. Ved nogle af skarnsstregerne skal du bruge en ting eller to. Start med at kigge i børneværelset eller i kassen med julepynt, om der lige skulle gemme sig et par sko i nissestørrelse. Ellers er der som en hjælp også sat links ind til de steder, hvor du kan købe de ting, du skal bruge.

Og så er nissen ellers klar til at drille! KLIK på billederne for at gå til siden, hvor tingene kan købes.

1. december – Nissen flytter ind

For at få nissen til at flytte ind, skal der selvfølgelig være en dør, han kan komme ind ad. Er du fiks på fingrene, kan du komme langt med en en lille stiksav, men du kan også købe en færdig nissedør, lige til at sætte fast på væggen nede ved fodlisten.

nissedør

Nissedør med stakit og postkasse – 230,00 kr. – køb den her: Creativ Company (Reklame)

Nissedøren herover er fra Creativ Company, og hele sættet består af en dør med karm, en lille trænisse, postkasse, stakit, juletræ og en batteridrevet LED-kæde med minilys. Du kan male døren, som du vil, og du finder en rigtig god vejledning til at dekorere alle delene i sættet her: Nissedør med stakit og postkasse

2. december – nu starter drillerierne!

Hov, nissen er vist allerede flyttet ind! Der er i hvert fald spor af små nissefødder i de spildte risengryn på bordet. Ved siden af ligger et lille brev fra nissen. Her lover nissen en hel måned med masser af drillerier! Hvis man sætter grød op til nissen, bliver man ikke drillet helt så slemt – men drillet, det bliver man! Nogle gange er nissen også sød, og så kan det være, der venter en lille gave…

nissesko

Klassiske nissetræsko, der kan sætte spor – 2 par 30,95 kr. – køb dem her: Creativ Company (Reklame)

LÆS OGSÅ: Hjemmelavede julekalendere til børn

3. december – en god film

Nissen har hygget sig med at se film hele natten. Der er et spor af popcorn fra køkkenet og ind i stuen, hvor en lille nisse-lænestol står foran det tændte fjernsyn. (Brug gerne nogle af dukkemøblerne, som allerede er i huset.)

Sylvanian families stue

Sylvanian families stue -161,00 kr. – køb dem her: Eurotoys (Reklame)

4. december – julekager

Nissen har været i gang med at bage julesmåkager i natten løb. Han har dog åbenbart glemt at rydde op. Der er mel over hele køkkenbordet med små fodspor i, og en lille kagerulle ligger midt i det hele. En kagedåse står fyldt med småkager på køkkenbordet.

Mini-kagerulle – 5 stk. 20,95 kr. – køb dem her: Creativ Company (Reklame)

5. december – hvem har været i kagedåsen?

Måske var kagerne slet ikke til jer? Nogen har i hvert fald spist af kagerne i nattens løb (og det er helt sikkert IKKE Mor!). En lille stige står lænet op ad kagedåsen, og der er krummer på køkkenbordet.

Nissestige – 6 stk. 32,95 kr. – køb dem her: Creativ Company

6. december – kalenderlyset

Nogen har byttet kalenderlyset ud med en gulerod! Og ikke nok med det, der er også små tandmærker i den halvspiste gulerod. Kalenderlyset bliver heldigvis fundet – i køleskabet! Sikke en drillenisse.

Er du ikke glad for gulerødder i juledekorationen, kan du få inspiration til den her hos Creativ Company. Klik på billedet og se de mange gratis ideer til en kreativ jul!

7. december – den grønne mælk

Ej, der er nogen, der har farvet mælken grøn! Udtrykket i børnenes ansigter er helt uvurderligt, når de ser den grønne mælk på cornflakes’ene! (Farv mælken i mælkekartonen med frugtfarve. Find den blandt krydderierne i blandt andet Kvickly og føtex. Der skal ikke meget til, for at give mælken en helt anden farve.)

nissedør

Grøn mælk giver også grøn kaffe…

8. december – skattejagt

Nissen har lagt et lille brev til børnene. Han er så glad for at bo hos jer i december, at han har en lille gave til jer. Men han er kommet til at drille igen! Han har nemlig gemt gaven, og for at finde den, må I på skattejagt. (Lav en skattejagt med poster rundt i huset. Lav et nyt hint hvert sted, for eksempel: Gaven ligger der, hvor I plejer at tage sko på. Og når børnene så finder skostativet, så ligger der et nyt brev med beskeden: Gaven ligger måske et sted, hvor I gemmer støvsugeren. Osv.)

Medister-ekspeditionen - Trine Toft - cover

Gaven fra nissen kunne for eksempel være den sjove kalenderbog “Medisterekspeditionen” – 69,95 kr. Find den i shoppen – klik her

9. december – risengrød

Denne dag er der ikke andet i køleskabet end ingredienserne til en gang risengrød! Nissen har også lagt et lille brev med sin yndlingssang: “Det er risengrød”, som man skal synge, inden man spiser. (Har du glemt melodien, kan du finde den her: www.youtube.com/watch?v=nb05sgwhXFI)

LÆS OGSÅ: Inspiration til julegaver, du kan lave med dine børn

10. december – juletoget

Nissen har moret sig med at køre i tog hele natten. Pebernødder er blevet “lånt” fra køkkenet og fragtet på den lille togbane hen til nissens dør. Et par stykker ligger stadigvæk lige udenfor nissedøren. Måske var nissen for mæt til at samle dem op? (I de fleste børneværelser findes et lille tog, og ellers kan en lastbil også sagtens bruges.)

11. december – tandbørste-is

Nissen har rigtig lavet ballade i nat. Når børnene vågner om morgenen, har nissen frosset deres tandbørster ned i et (plastic-)glas med vand. Nu kan man heller ikke børste tænder!

Husk at børste tænder hele december… eller måske ikke lige i dag.

12. december – den mærkelige madpakke

Nissen har smurt en madpakke, som den selv ville elske den. Rugbrødet er stukket ud med kageforme, og der er både pebernødder og mandariner i madpakken. Velbekomme!

nissedør

Husk lige jule-madpakken!

13. december – kælketuren

Nissen har taget sig en kælketur sneen (hvedemel) på gulvet. Men han har tabt sin ene træsko! Hvis I er søde og lægger den foran hans dør, så giver han måske en gave i morgen?

Nissen er klar til en kælketur med denne kælk – 2 stk. 30,95 kr. – køb den her: Creativ Company (Reklame)

14. december – morgenmad

Da børnene sætter sig ved morgenmadsbordet, opdager de, at drillenissen i nattens løb har hygget sig med at pakke alt til morgenmaden ind i gavepapir. Tallerkner, skeer, ja selv cornflakespakken har fået papir og gavebånd om, og man må skynde sig at pakke op, hvis man skal nå at have morgenmad.

nissedør

Vil du række mig smørret, tak?

15. december – nissehuerne

I dag har nissen skiftet alle huerne ud med nissehuer – også mors! Huerne er ingen steder at finde, og alle må ud af døren med nissehue på. Da vanterne skal på, opdager alle, at nissen har fyldt dem med gran! Drillenissen er virkelig god til at drille.

16. december – skumfiduser

Da børnene står op, er det tydeligt, at nogen rigtig har hygget sig med marshmallows i nattens løb. På små tandstikker sidder der mini-skumfiduser, som er blevet ristet inde i brændeovnen – eller bare i ovnen, hvis I ikke har sådan en. Vil I gerne gøre nissen kunsten efter, skal store skumfiduser lægges i et fad og have en hurtig gang grill i ovnen.

Nissen blev alt for fristet af de lækre skumfiduser!

17. december – spejlet

Nissen har tegnet på spejlet med læbestift! Når man ser sig selv i spejlet, får man et stort nisseskæg og en nissehue på.

18. december – væddeløb

Nissen har haft en festlig nat med alle plasticdyr, bamser og biler. Spisebordet er omdannet til væddeløbsbane med en målstreg af en guirlande og flag i den ene ende. Dyr og dukker er sat op som tilskuere, og bremsespor afslører, at der var været ræs i nattens løb. Hvem mon vandt?

Bamse-heppekoret havde en fest!

19. december – slalom i stuen

Nissen har moret sig med at stå på ski i nat. Der er tydelige ski-spor i sneen (hvedemel) på stuegulvet. Og nissen er rigtig dygtig til at køre slalom mellem grantræerne.

3 stk. ski med stave – 3 par 35,95 kr. – køb dem her: Creativ Company (Reklame)

5 stk. grantræer, som nissen kan køre slalom imellem – 5 stk. 25,95 – køb dem her: Creativ Company (Reklame)

LÆS OGSÅ: Julekalenderhistorier – hyggelig højtlæsning i december

20. december – julemad

Nissens køkkenredskaber – 10 stk. 29,95 kr. – køb dem her: Creativ Company (Reklame)

Nissen er startet på forberedelserne til julemaden. Der har været travlhed i køkkenet, og på det lille skærebrædt ligger rester af fintsnittet rødkål. I det ene bæger er der lidt nisseøl og i et andet resten af en mini-frikadelle.

21. december – dansen rundt om juletræet

Alle bamser i huset sidder denne morgen rundt om juletræet. Sammen med nissen har de åbenbart haft en fest med at danse omkring det, for der ligger julesanghæfter og tomt slikpapir over det hele.

Nu er det juleaften lige om lidt!

22. december – vaskedag

Nissens tøj skal også være rent til jul. Den har vasket det og hængt det til tørre udenfor den lille dør. Sød, som den også godt kan være, har den hjulpet Mor med at vaske tøj – og har hængt det til tørre på juletræet. Nu er der sokker på grangrenene og undertøj som stjerne i toppen!

nissedør

Miniature-tørrestativ med tøjklemmer og nissens vasketøj . Følger med til sættet “Nissens dør” – 173,00 kr. – køb det her: Creativ Company (Reklame)

23. december – store badedag

Alle skal være rene til jul – også små nisser. Desværre har nissen glemt at rydde op efter sit bad. Vasken i badeværelset er fyldt med snavset vand (brug sovsekulør), og et lille, beskidt håndklæde ligger ved siden af. Rundt om vasken er der små nissefodspor, og en badeand gynger fornøjet i nissens badevand.

24. december – endelig jul

Nissen har lagt et lille brev til børnene med et stort tak for husly i julemåneden. Den lover at komme tilbage igen næste år med nye drillerier. Der ligger også en pakke til børnene med ønsket om en rigtig glædelig jul!