Flere legater til enlige mødre – her søger du!

Hvor kan du finde legater til enlige mødre?

Skal du i gang med at søge legater til enlige mødre, vil du sikkert også gerne vide, hvor du kan finde legaterne henne. Her på EnligMor.dk er er flere lister med legater, for eksempel til julehjælp og konfirmationshjælp, men der findes mange andre legater.

Hvor skal du søge efter legater?

Du har sikkert allerede hørt om Vejviser til legater og fonde, men der findes også flere legatbaser på internettet, som du få adresserne på her. I legatbaserne kan du søge efter ord, der passer på dig og din situation, og du kan hurtigt få et overblik over, om du opfylder kriterierne for at søge. Nogle legatbaser er gratis, andre er betalingsbaser og i nogle kan du betale andre for at søge legater frem til dig.

Her kan du læse om nogle af de mange bøger og legatbaser, hvor du kan finde ud af, hvilke legater til enlige mødre, der findes:

På internettet

Der findes flere hjemmesider på internettet med legatbaser, hvor du selv kan søge efter relevante legater, der passer på dig og din situation. Her kan du også få gode råd om, hvordan du ansøger.

Københavns Kommune (u.å.). Legater for trængende. Lokaliseret den 25. marts 2019 på: www.kk.dk/trangslegater
Om legaterne: På de fleste kommuners hjemmesider kan du finde information om de legater, som tildeles bl.a. enlige mødre og børn i området. Som eksempel er her taget Københavns Kommune, men undersøg hvad din egen kommune har af støttemuligheder.

Grant Compass A/S (u.å.) Legatbogen. Lokaliseret den 25. marts 2019 på: www.legatbogen.dk.
Om legaterne: Legatbogen er en gratis søgemaskine, hvor du kan finde fonde og legater, herunder også legater for enlige mødre og deres børn.

LegatNet (u.å.). Legatnet.dk. Lokaliseret den 25. marts 2019 på: www.legatnet.dk
Om legaterne: LegatNet.dk er legatudbydernes eget fælles legatsøgningssystem. Legatbasen, som legatudbyderne selv bidrager til, indeholder en liste over en lang række legater, herunder også legater for enlige mødre og deres børn.

Studerende online (u.å.). Legater og fonde. Lokaliseret den 25. marts 2019 på: www.studerendeonline.dk/legater
Om legaterne: Legatsiden er en del af Studerende Onlines mange tilbud om information til studerende. I den meget omfangsrige legatbase kan du gratis søge efter danske legater. Der er flest legater til studerende, men også nogle til enlige forsørgere.

Bøger

Billesø, Per og Jylling, Berit (nyeste udgave). Legathåndbogen: uddannelse (nyeste udgave). Værløse: Billesø & Baltzer
Om legaterne: Er du enlig mor og samtidig studerende, finder du her en samlet og opdateret fortegnelse over alle søgbare legater og fonde for uddannelsessøgende. Alle legater har information om adresser, legatstørrelser, betingelser, ansøgningsfrister samt uddelingstidspunkter, og der er gode råd til ansøgningen og oplysning om reglerne vedrørende legaters indflydelse på skat og SU. Bogen udkommer hvert år, så vælg gerne den senest opdaterede.

Billesø, Per og Jylling, Berit (nyeste udgave). Vejviser til legater og fonde (nyeste udgave). Værløse: Billesø & Baltzer
Om legaterne: I Vejviser til legater og fonde findes legater og fonde, der kan søges. Vejviseren er inddelt efter formål: bl.a. social, sygdom, uddannelse, forskning, familie, kultur, sport, miljø, fribolig og udlandsophold. Bogen udkommer hvert år, så vælg gerne den senest opdaterede.

Toft, Trine (2016). Legatsøgning for studerende – søg støtte til bl.a. udlandsophold, studiebøger og projekter. Svendborg: Pretty Page
Om legaterne: Er du enlig mor og studerende finder du her en guide til, hvordan du søger uddannelseslegater. Bogen indeholder en trin-for-trin vejledning til legatsøgning samt gode eksempler på ansøgninger.

Du kan også bruge Google til at søge efter legater

Med en simpel Google-søgning kan du også finde rigtig mange legater og fonde. Gå ind på www.google.com og skriv f.eks.:

  • julehjælp
  • legater efterskole
  • legater sygdom
  • legater uddannelse
  • ”legater til enlige mødre”
  • legat børn
  • konfirmationshjælp
  • legater samt navnet på den by, du bor i