Konfirmationshjælp

Hjælp til konfirmation

Konfirmationen står for mange enlige mødre som en uoverstigelig mur ude i horisonten. Det er en dejlig dag, men festen, tøjet og gaverne er også en stor udgift. Mange enlige mødre har ikke har råd til at spare op til konfirmationen i hverdagen. Men hvad gør man så?

Heldigvis findes der mange konfirmationslegater. Prøv f.eks. at google ordene [konfirmationshjælp], [konfirmationslegat], [konfirmationsstipendier] eller [konfirmation legat] – der kommer en del frem. Der kan sagtens også være lokale, kommunale legater eller legater tilknyttet bestemte sognekirker, så søg efter konfirmationslegater på Google med navnet på din by eller spørg dig for.

En liste med legater, der giver konfirmationshjælp

Herunder finder du en liste med nogle af fonde og organisationer, der uddeler konfirmationshjælp til enlige mødre og deres børn. Listen indeholder oplysninger, der var gældende i september 2022.

Inden du søger fonden eller legatet, skal du tjekke, om ansøgningsfristen eller andet har ændret sig. Da oplysningerne hurtigt kan ændre sig, er der i denne liste kun medtaget fonde og organisationer, der har egen hjemmeside, så du hurtigt selv kan undersøge, om oplysningerne stadig er korrekte.

Konfirmationslegater (2022)

Børnesagens Fællesråd

Fonden støtter: Enlige forsørgere, som har en meget dårlig økonomi kan søge om et konfirmationsstipendie.
Ansøg her: Konfirmationsstipendie
Ansøgningsfrist: Se hjemmeside.
Der støttes med: Mindre beløb.
Hjemmeside: Børnesagens Fællesråd

Dansk Folkehjælp

Fonden støtter: Det er kun muligt at søge om Konfirmationshjælp i forbindelse med ansøgning om Julehjælp. Konfirmanden have bopæl hos ansøgeren.
Ansøg her: Konfirmationshjælp – Dansk Folkehjælp
Ansøgningsfrist: Se hjemmeside.
Der støttes med: Konfirmationshjælpen består af et gavekort på en værdi af 2.000 kr. der kan bruges til indkøb af for eksempel tøj til konfirmanden, ting til festen og/eller gaver til konfirmanden.
Hjemmeside: Dansk Folkehjælp

Foreningen til støtte for mødre og børn

Fonden støtter: Enlige forsørgere kan ansøge om økonomisk hjælp til at afholde konfirmation.
Ansøg her: Vi støtter – Foreningen til Støtte for Mødre og Børn
Ansøgningsfrist: Se hjemmeside.
Der støttes med: Kontante legater.
Hjemmeside: Foreningen til Støtte for Mødre og Børn

Konfirmationshjælp – Søg også

Facebook

Mange tilbyder også deres hjælp til konfirmation på Facebook. Prøv at søge efter “Konfirmationshjælp” på Facebook for at finde grupper, hvor du kan søge efter konfirmationstøj og mad til konfirmation. Her kan du også efterlyse de ting, du mangler.

Sognekirker

Flere sognekirker deler også konfirmationshjælp ud. Kig på sognekirkens hjemmeside eller kontakt kordegnen eller præsten for yderlige oplysninger.

For at finde din kirkes hjemmeside, kan du gå ind på www.google.com og skrive [konfirmationshjælp kirke dit sognenavn] eller [konfirmationshjælp den kirke du hører til]. Hvis du er i tvivl om, hvilken kirke du hører til, kan du se dette på www.sogn.dk.

Konfirmationsbidrag

Undersøg også om du har mulighed for at søge konfirmationsbidrag hos den anden forælder. Der er forskellige regler, du skal følge, og dem kan du læse mere om på Familieretshusets hjemmeside. Her finder du også en ansøgningsblanket til konfirmationsbidrag.