Julehjælp

julehjælp

Den søde juletid nærmer sig, og mange organisationer vil heldigvis gerne hjælpe med at gøre juletiden god for dem, der ikke har så meget at gøre med. Herunder finder du en liste med nogle af fonde og organisationer, der uddeler julehjælp til enlige mødre og deres børn.

Denne liste indeholder oplysninger, der var gældende i OKTOBER 2021. Inden du søger fonden eller legatet, skal du derfor tjekke, om f.eks. ansøgningsfrist eller andet har ændret sig. Da oplysningerne hurtigt kan ændre sig, er der i denne liste kun medtaget fonde og organisationer, der har egen hjemmeside, så du hurtigt selv kan tjekke, om oplysningerne stadig er korrekte.

Der kan dog være mange flere organisationer, legater og fonde, der uddeler julehjælp, så prøv at spørge dig for eller lave en søgning på Google.

Julehjælp – her kan du søge

Børnesagens Fællesråd

Fonden støtter: Enlige forsørgere, som har brug for økonomisk hjælp
Ansøg her: Julestipendier fra Børnesagens Fællesråd
Ansøgningsfrist: Se hjemmeside
Der støttes med: Et kontant beløb
Hjemmeside: www.boernesagen.dk

Dansk Folkehjælp

Fonden støtter: Enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år – læs mere her
Ansøg her: Ansøgningsportal – Dansk Folkehjælp
Ansøgningsfrist: Se hjemmeside
Der støttes med: Se hjemmeside
Hjemmeside: www.folkehjaelp.dk

Foreningen til støtte for mødre og børn

Fonden støtter: Julehjælp
Ansøg her: Hvad kan du søge til – søg legat til julen
Ansøgningsfrist: Se hjemmeside
Der støttes med: Julelegat
Hjemmeside: www.morbarn.info

Frelsens Hær

Fonden støtter: Julehjælp til udsatte familier i Danmark. Det eneste kriterie for at kunne modtage julehjælp er familiens finansielle situation.
Ansøg her: Julehjælp fra Frelsens Hær
Ansøgningsfrist: Se hjemmeside
Der støttes med: Varierende
Hjemmeside: www.frelsenshaer.dk

Julehjælpen

Fonden støtter: Julehjælp til værdigt trængende familier fra private. NB! De frivillige bag Julehjælpen kommer ikke i direkte kontakt med donationerne, men formidler blot kontakten mellem donor og ansøger.
Ansøg her: Søg Julehjælp
Ansøgningsfrist: Se hjemmesiden
Der støttes med: Det er forskelligt, hvad der doneres
Hjemmeside: www.julehjaelpen.dk

Mødrehjælpen

Fonden støtter: Julehjælp til økonomisk trængte familier. For at blive godkendt, kræver det, at:

  • ansøger skal have hjemmeboende børn under 18 år
  • ansøger skal have under normalt forbrug
  • ansøger skal have været ude for en hændelse, der gør hverdagen og økonomien svær at overskue
Ansøg her: Mødrehjælpens Julehjælp
Ansøgningsfrist: Se hjemmesiden
Der støttes med: Man kan ansøge om 500 kr. per barn i familien, der er under 18 år. Man kan ansøge om julehjælp for maks. 3 børn. Børnene skal være hjemmeboende eller have en fast samværsaftale.
Hjemmeside: www.moedrehjaelpen.dk

Røde Kors

Fonden støtter: Julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier
Ansøg her: Søg Julehjælp
Ansøgningsfrist: Varierende
Der støttes med: Julehjælpen varierer fra afdeling til afdeling, men består hovedsagligt af et gavekort til COOP på en værdi af 800 kr. eller en julekurv med lækre julevarer.
Hjemmeside: www.rodekors.dk

Julehjælp – Søg også

Børnenes kontor

I de større byer uddeler Børnenes Kontor julehjælp til skolebørn fra familier med begrænsede økonomiske midler. I København uddeles for eksempel julehjælp den 22. december i form af en stor julekurv med 20 kg god julemad og knas. Se om din by er med her: Landsforeningen Børnenes Kontor.

Facebook

Som noget nyt tilbydes også privat julehjælp via de sociale medier. På Facebook er tusindvis af danskere tilknyttet julehjælpsgrupper, som får masser af henvendelser. På Facebook findes lige nu flere større grupper eller sider, som tilbyder julehjælp til trængte familier. Skriv [julehjælp] i søgefeltet på facebook – og pas godt på svindlere!

Julehjælp tæt på dig

Mange mindre organisationer og private indsamlinger uddeler også julehjælp. Søg på www.google.com på [julehjælp] samt evt. navnet på den by, du bor i.

Sognekirker

Flere sognekirker deler også julehjælp ud. Kig på sognekirkens hjemmeside eller kontakt kordegnen eller præsten for yderlige oplysninger.

For at finde din kirkes hjemmeside, kan du gå ind på www.google.com og skrive [julehjælp kirke dit sognenavn] eller [julehjælp den kirke du hører til]. Hvis du er i tvivl om, hvilken kirke du hører til, kan du se dette på www.sogn.dk.