Hvad er et legat?

Hvad er et legat?

Et legat er økonomisk støtte, der uddeles til personer som hjælp til et bestemt formål. Er du enlig mor, og har du svært ved at få økonomien til at hænge sammen, er du under uddannelse, eller har du brug for en håndsrækning til at holde jul, så er der flere fonde og organisationer, der gerne vil hjælpe.

Hvad kan du søge støtte til?

I Danmark findes der over 20.000 legater, mange af dem dog øremærket til studerende. Der er legater til ”enlige mødre i social nød”, til efterkommere af Anna Elisabeth Dorthea Meincke, f. Falch – og også til hel generel støtte til værdigt trængende. Der er julehjælp, støtte til enlige, ugifte fruentimmere og til sygdom.

Mange fonde og organisationer støtter også med ting og oplevelser. Har du eller dine børn et ønske, som fonden kan hjælpe dig med at få opfyldt, er der fonde derude, som gerne hjælpe dig. Vær opmærksom på, at det er svært at få legater, der skal dække dine personlige leveomkostninger eller bruges til at indfri gæld.

Hvad støtter legatet med?

Ofte vil der ved det enkelte legat stå hvor store legatportioner, der tildeles, og det kan være alt fra et par hundrede kroner til flere tusinde. Nogle legater uddeler fastsatte legatportioner, mens du hos andre skal fortælle, hvor stort et beløb du søger om.

Andre fonde og organisationer uddeler ikke kontanter, men gavekort og gavepakker. Denne type uddeling ses især, når du søger julehjælp. Du har også mulighed for at søge om at komme på ferieophold og udflugter for andre enlige mødre og deres børn. Læs mere her: Feriehjælp til enlige mødre.