Er du bange for at blive skilt?

Er du bange for at blive skilt - EnligMor

Sidder du fast i Tryghedsfælden?

Har du alt for længe gået med beslutningen om at blive skilt – og er du ikke gået endnu? Så sidder du sandsynligvis fast i  Tryghedsfælden! Måske er det noget i stil med dette her: Forholdet har længe kørt på pumperne, men ingen af jer tør kaste håndklædet i ringen og gå, fordi det, der ligger forude, er så usikkert.

Kan vi sælge huset, kan vi finde et nyt sted at bo, kan vi overhovedet finde ud af at være lykkelige? Og hvad med børnenes skoler og institutioner? Og hvad vil folk ikke tænke? Ja, der er mange undskyldninger for ikke at gøre noget, til at starte med i hvert fald finde en parterapeut.

Du bliver, fordi det dårlige også er det trygge

Så I bliver med hver jeres parallelliv, i noget der ikke er helt godt. Du tager dig af børnene, fordi han altid er på arbejde, sover eller sidder foran computeren, han brokker sig over, at du aldrig gider at knalde, og de huslige pligter bliver til en skyttegrav. Du er indebrændt over sokker, der flyder, at det altid er dig, der skal sørge for det hele, og du føler dig afvist, når du prøver at ændre på det. Du er utilfreds, du drømte om noget mere, men du bliver, måske fordi du håber, at det en dag vil ændre sig.

I skændes hver eneste dag om de samme ting, eller måske er I helt holdt op i erkendelse af, at I ikke kan løse problemerne. Du er kommet så langt, at du er begyndt at overveje, om det nu også er helt slemt for børnene at vokse op i en to-værelses, men med glade forældre, der bare bor hver for sig. Men så er der bare det der med pengene, som du ikke helt kan overskue, for hvordan skal I lige klare jer?

Håbet er der stadig…

Der er rigtig mange, der bliver sammen, fordi de rent økonomisk ikke kan overskue at blive skilt. Imens så går der to voksne mennesker rundt, som er så indebrændte på hinanden, at det minder om Den Kolde Krig, børnene vokser op i den trykkede stemning, og ingen er rent faktisk særlig glade. Er drømmen om Kernefamilien virkelig det værd?

Nej, det er det nok ikke. Men hvis det er så frygteligt, hvorfor er du der så stadig? Måske fordi der er et håb om, at det hele en dag vender. At I en dag vågner op, og så har alle problemerne løst sig selv. Men det gør de ikke. Her kommer parterapi ind som en rigtig god løsning for mange. Hvis I ikke har været forbi en parterapeut endnu, så er det et godt sted at starte en fredsforhandling.

Du skal ikke være bange for at blive skilt!

Har I prøvet alt, eller er du ligefrem i et forhold, der piller dig fra hinanden stykke for stykke, så skal du ikke være bange for at gå. Der er tusindvis af enlige mødre derude, som lever godt og lykkeligt. Det kan virke uoverskueligt at blive skilt og meget utrygt at skulle klare det hele alene – men det skal nok gå. Mange andre har gjort det før dig, så det kan du også sagtens.

Start med at klikke dig rundt på siderne her og læs om, hvad det indebærer at være enlig mor. Artiklen om Sådan ser et budget ud for en enlig mor giver et godt økonomisk overblik, og når du er klar til at gå, hjælper Tjekliste til skilsmissen – de 25 punkter, du skal have styr på dig igennem alt det praktiske.

Held og lykke! ♥