To voksne i familien? Stop med at sammenligne dit liv med en enlig mors!

To voksne i familien - Stop med at sammenligne dit liv med en enlig mors - Enlig Mor

Hvorfor 2 voksne ikke er det samme som 1

Er I to voksne i børnefamilien? Så stop venligst med at sammenligne dit liv med en enlig mor! Her får du forklaringen på, hvorfor det er totalt dårlig stil at sammenligne livet i en børnefamilie med to voksne – med livet som enlig mor.

Livet med børn ER hårdt

For enlige mødre vil altid vinde konkurrencen om, hvem der har det hårdest. Der kan sagtens være børnefamilier med to voksne, der også er enormt pressede, men du skal stoppe lige nu med at konkurrere med en enlig mor. Tak.

Alle børnefamilier, uanset antallet af voksne, kan synes, det er svært at nå det hele og være den forælder, man allerhelst gerne vil være, men man kan ikke sammenligne livet i en børnefamilie, hvor der er henholdsvis én og to forældre til at tage slæbet og hive penge hjem. Det er som at sammenligne æbler og pærer.

Forskellen på familier med en og to voksne

Alle børnefamilier, uanset antallet af voksne, kan synes, det er svært at nå det hele og være den forælder, man allerhelst gerne vil være. Men kernefamilier har noget, som enlige mødre ikke har: en nødbremse. Muligheden for at trække stikket ud en eftermiddag, hvor hele lortet er brændt sammen og sige: “Nu er det lige dine børn.” Skal man sammenligne sit liv med en enlig mor, så skal følgende forhold være til stede:

  • Du har ansvaret for dit barn 100%
  • Hvis du har 40 i feber, så har du også ansvaret for, at dit barn får mad, omsorg og en pakket sportstaske
  • Hvis du har brækket benet, så har du også ansvaret for dit barn – hele tiden
  • Forresten er det også dig, der har ansvaret for at tjene alle penge hjem til familien

Derudover har dit liv følgende begrænsninger:

  • Hver dag skal du (alene) drage omsorg for og give kærlighed til det dejligste lille væsen og lære det alle de ting, det skal bruge for at klare sig i livet
  • Om eftermiddagen skal du stille inden lukketid i institutionen. Det er kl. 17, og meget gerne før, hvis du også skal være sådan en forælder, hvis barn har legekammerater med hjem (og det vil du gerne)
  • Du har udgangsforbud efter kl. 20, også i weekenden

Og du skal gøre det hele med et smil og være et godt forbillede imens. Hvis du er træt, deprimeret eller ked af det, så er det bare ærgerligt. Der er ikke nogen, der kommer og afløser dig. Trænger du til en pause eller en halv time på løbebåndet – så må du bare tage dig sammen. Du er på, hele tiden.

Du må gerne beklage dig – men ikke sammenligne

Nogle ægtefæller (mødre) lever et liv, så den eneste forskel mellem dem og en enlig mor er ringen på deres finger og den ekstra indtægt. Ellers står de også med hele lortet selv. Og ja, alle har noget i deres liv, der kan være svært. Og det skal der også være plads til at tale om. Men er du i et forhold, så lad være med at sammenligne din situation med en enlig mors. Det er bare ikke det samme. Du har nødbremsen.