Selvom du er enlig mor, kan du sagtens få en flot have

Som enlig mor har du uden tvivl travlt. Det er dig, der står alene med alle opgaverne i hjemmet. Du skal tage dig af børnene, huset og arbejde. Derfor er tid ofte også en mangelvare for alle enlige mødre, der bliver nødt til at prioritere benhårdt. Det betyder derfor også, at du bliver nødt til at nedprioritere nogle områder, så du i stedet kan fokusere på andre.

For mange enlige mødre betyder det, at de nedprioriterer at have en flot og indbydende have. Men sådan behøves det faktisk ikke være. Selvom du er en enlig mor med en stram tidsplan, kan du stadig få en fantastisk have. Læs hvordan i det følgende.

Tænk simpelt

Når tiden er knap, er det selvfølgelig ikke haven, du skal bruge mest krudt på. Derfor er det en god idé at skabe en simpel, men flot, have. Derfor bør du designe en have, der primært består af bede, blomster og andre planter, der er gode til at vedligeholde sig selv. Dem findes der heldigvis mange af.

På den måde bliver du kun nødt til at bruge minimalt med tid i haven. Det vil være en stor hjælp. Blandt andet kan du plante et bunddække. Disse er gode til at bekæmpe ukrudt, så du slipper for at gøre det. Derudover skaber de også et flot og frodigt udtryk. Det er helt klart en win-win-situation for dig, der ikke rigtig har tiden til haven.

Tag børnene med i haven

I dag er der meget fokus på det, som mange kalder et børnecentreret liv. Det vil sige, at det er de voksne, der indretter sig efter børnene – og ikke omvendt. Men sådan har det ikke altid været. Faktisk har børn hjulpet de voksne gennem det meste af menneskehistorien.

Børn holder faktisk af at hjælpe voksne. Det får dem til at føle sig uundværlige i familien, hvilket giver dem selvværd. Hvis du derfor gerne vil have en flot have, kan du sagtens tage dine børn med ud i haven og give dem alderssvarende opgaver. Måske er der endda nogle opgaver, som de selv byder ind på?

Når opgaverne er overstået, kan børnene også lege eller spille boldspil i haven. I kan også grille til enten frokost eller middag – eller begge dele. Haven kan nemlig være et fantastisk samlingspunkt for hele familien. Derfor er det også en god idé at værne om den.

Hvis din græsplæne er mæt af dage

Uanset hvilken slags have du gerne vil anlægge, kommer der til at være en græsplæne. Derfor er det også vigtigt, at du vedligeholder græsplænen, hvis du gerne vil have, at din have skal se godt ud. En frodig og flot græsplæne løfter ganske enkelt hele havens udtryk. Resultatet er, at det hele ser langt mere frisk.

Hvis din græsplæne er begyndt at se lidt nedslidt ud, kan du overveje topdressing. Det er et gødnings- og udjævningsprodukt til græsplænen. Midlet kan hjælpe med at friske din græsplæne op.