Sådan skaber du et trygt hjem for din familie som enlig mor

Ens fornemmeste opgave som enlig mor er, at skabe et trygt hjem for sine børn. Selvom det godt kan føles svært i starten efter et brud, så er det vigtig, at man kommer på benene igen og får sat nogle trygge rammer derhjemme. I denne artikel hjælper vi dig til, hvordan du skaber det bedste familieliv for dig og dine børn.

Giv hjemmet nyt liv

Hvis du lige har været gennem et brud, så kan det godt være svært lige pludselig at stå alene i dit hjem. Måske har du og børnenes far besluttet at flytte i noget helt nyt hver for sig. Uanset hvad jeres beslutning er, så kan det være rigtig hårdt for børnene, når der sker et drastisk skift i deres omgivelser.

Derfor kan det være en god ide at bringe lidt nyt liv ind i hjemmet. Når det er tid til forandring, så kan det gøre en stor forskel at ændre de fysiske rammer i hjemmet. Måske er det på tide at få skiftet et par møbler ud, købt nogle nye puder eller hængt nogle andre billeder op på væggen.

Det kan også være en god ide at give børneværelset en makeover med en bunke nyt legetøj, et nyt sengesæt eller lidt andet hyggeligt nips. Trygge og hjemlige omgivelser er vigtige for små børn. Der er heller intet værre end et trist og tomt børneværelser uden masser af farver og sjovt legetøj.

Et hjem er mere end bare et hus

Trygge rammer handler om mere end blot det fysiske i ens hus. Det handler også om at skabe et rum, hvor der er plads til følelser og ærlighed mellem jer. Snak med dine børn, lyt til deres tanker og følelser og skab en god kommunikation mellem jer i familien.

Børn har ofte rigtig mange spørgsmål, og det kan måske føles forvirrende, hvis der før har været en far i billedet, som pludselig ikke er der lige så meget mere. Åbenhed og ærlighed er vigtig for børn, derfor må du ikke gå på listetær omkring de svære emner, når det kommer til, hvad der sker i familien. Det gode familieliv handler om kommunikation, så husk at få snakket med dine børn, så de føler sig både hørt og forstået.

Gør plads til grin og glade dage

Selvom livet som enlig mor godt kan føles rigtig hårdt nogle dage, så er der også mange positive sider ved situationen. Det er dig, som sidder alene i føresædet, og kan tage beslutninger i forhold til opdragelse og regler i hjemmet.

Når det så er sagt, så skal alt det sjove og hyggelige heller ikke glemmes. En glad familie er også en tryg familie, så husk at gør plads til alt det hyggelige, sjove, spændende og skøre samvær derhjemme. Uanset om I elsker at spille et sjovt spil, lege på legepladsen eller måske bare dase på sofaen og grine til en god film på fjernsynet, så skal der altid gøres plads til alt det sjove.