Sådan kommer du videre efter en skilsmisse

Sådan kommer du videre efter en skilsmisse

Kom videre efter din skilsmisse

Når støvet har lagt sig efter en skilsmisse, så skal du til at skabe et nyt liv med dine børn. Her vil du hurtigt opleve, at det er hårdt at klare to personers arbejde, når man kun er en. Heldigvis vænner man sig hurtigt til at få det praktiske til at køre. Det er straks lidt mere besværligt at finde sig tilrette i den nye identitet. Men det er en rejse, som dit fremtidige jeg vil elske dig for at begive dig ud på!

Så inden du kaster dig ind i det næste forhold, så prøv at nyde det liv, du har lige nu. Selv om det er hårdt at være alene med børn, så har du en frihed, som ikke findes i et ægteskab. Livet som enlig mor er en god øvelse i at være taknemmelig og i at skaffe sig selv det, man synes, man har behov for og fortjener. Du bestemmer, og du slipper for alle kompromiserne og de uindfriede forventninger.

Find dig selv efter en skilsmisse

Selv om det kan være et slid at være enlig mor, så er der også mange fordele. Når alle hensyn til børnene er taget, kan du nemlig gøre, præcis som du vil. Der er ikke nogen, du skal spørge, og som også skal synes, det er en god ide. Det giver en lethed i livet, at du er den eneste, der skal tage stilling til, hvor dit liv skal bevæge sig hen.

Enlige mødre må også gerne drømme store drømme. Så når du får en lille stund med fred og ro, så sæt dig ned og skriv en liste over alt det, du gerne vil nå i livet. Hvad drømmer du om? Måske er der ikke plads og luft i økonomien lige nu til at begynde på en ny uddannelse, men det kan komme senere. Børn bliver større, og en dag er der kun dig selv at bruge tiden og pengene på.

Hvad vil DU?

Små drømme tæller også. Selv om du ikke kan indfri de store drømme lige nu, er det vigtigt, at du hver dag gør noget, der gør dig glad. Fremfor at hænge fast i en trist skilsmisse, så må du gerne bevæge dig videre. Hvis du er glad, så er dine børn det også.

Men lykken dumper ikke ned i din postkasse af sig selv. Der er kun dig til at gøre dig lykkelig – men der er også dig, til at gøre dig lykkelig. Og du ved jo bedst, hvad der skal til.