Sådan får du tid til det hele i dit liv som enlig mor

Sådan får du tid til det hele i dit liv som enlig mor - EnligMor

Er der for lidt tid i dit liv?

Har du tid nok? Når man får børn, kan man ikke længere leve det ubekymrede liv, hvor alt lige kan ordnes i morgen. Det sværeste er faktisk det med tiden, at der bare aldrig er nok af den. Der er kun én voksen til at tjene penge, én til at løse alle de huslige opgaver og én til at give omsorg. Det er bare regnestykket, der aldrig går op. Men det kan faktisk godt lade sig gøre at nå alt det, der betyder noget – hvis du skærer alt det uvæsentlige fra.

Tiden er det kostbareste, vi har, den vi har med vores børn er uerstattelig. Engang afleverede du dit barn i vuggestuen, og da du kom for at hente om fredagen, skulle det pludselig starte i skole. Lige nu gælder det derfor om at få så meget tid sammen med børnene, mens de er små. Det betyder effektivisering af mange områder, og sommetider nogle meget lave gærder. Og hvis ikke gærdet er lavt nok, så er det nok bare ikke den vej, du skal.

Prioriter din tid

En stor del af hemmeligheden bag det at have tid nok er prioritering. En daglig tur i dagligevarebutikken koster mindst en kostbar halv time eller mere – hver eneste dag! Det er 3½ time om ugen, som kunne have været brugt på det, der virkelig betyder noget.

Tænk over alle de ting, du når på en almindelig dag og spørg så dig selv, om der ikke er nogle af opgaverne, pligterne og aftalerne, der kan ryge ud. Vej dem på den store vægtskål der hedder: har det en positiv indflydelse på min livskvalitet eller ej? Hvis ikke, så ud til højre med det, hvis det kan gøres uden konsekvenser. Det er vigtigt at lave de rigtige ting, som giver et overskud og luge godt ud i det, som dræner energien.

For at få mere overblik og overskud, så kan du starte med at sige farvel til alt det uvæsentlige i dit liv. Find dine prioriteter og lad resten ligge. Og husk på at:

  1. Livet skal være sjovt
  2. Børn kommer før alt andet
  3. Det vigtigste er, at Mor er glad, ellers kan man ikke være noget for nogen
  4. For at Mor skal være glad, skal der være mig-tid
  5. Tid til hygge er vigtigere end penge, så længe der ikke mangler noget

Accepter også, at du ikke kan nå det hele

Jo før, du accepterer det og slutter fred med alt det, du ikke når, jo bedre – så længe du når at give kærlighed til dine børn og dig selv.

Og i dit liv er det dig, der bestemmer, hvad der skal have fokus. Fordi der er så lidt tid og overskud, så bliver du nødt til at vælge, hvad du vil bruge den på, og på den måde bliver alt det, som du ikke orker eller har lyst til sorteret fra. Læg “burde” og “skulle” i graven! Gør kun det, der giver mening. Uden kompromiser.