Find din identitet i dit nye liv som enlig mor

Find din identitet i dit nye liv som enlig mor - Enlig Mor

Sådan finder du dig selv igen efter en skilsmisse

Efter en skilsmisse har du brug for tid til at finde dig tilrette i din nye identitet. På overfladen har du måske skiftet navn igen og fået nye adresse, men måske er følelserne ikke helt fulgt med. For hvem er du egentlig, når du ikke længere er en del af det par, der var?

På vej imod en ny identitet

Når bølgerne efter en skilsmisse har lagt sig, bliver det på et tidspunkt hverdag igen. Du finder nye rutiner med børnene og øver dig på bare at være dig selv. Det er helt forskelligt fra kvinde til kvinde, hvordan du tackler de følelser, der følger med det at skulle klare det hele alene. Måske er du bare glad med masser af overskud, fordi du nu har et barn mindre (din eks) at tage dig af, og du nyder at kunne høre stilheden, ikke flere skænderier, og kunne gøre præcis, hvad du vil. Du deler sol og vind lige med børnenes far, og alt er godt.

Eller måske synes du, det er lidt svært. Især den del med at skulle finde ud af, hvem du så er, når du ikke længere er en del af Familien Hansen i den store, røde villa, Kernefamilievej 4, Idylby. Det tager tid at finde sig tilrette i sin nye identitet. Du er bare ikke længere den samme som før, og det vil du sandsynligvis også mærke ude i verden.

Farvel til netværket – og goddag til nye fællesskaber

Der er fællesskaber, du måske ikke længere får lov til at deltage i, fordi det var nogle, I var med i som par. Du troede måske, at det var en kliché, men der kommer til at være invitationer, du ikke længere får, fordi du ikke længere er sammen med din eks.

Hvis du oplever kun at blive inviteret til kaffe hos kvinderne, men ikke til de store fester for parrene, så kan du jo overveje, om det ikke var tid til at finde nogle nye venner. Det er nemt at synke ned i bitterhed og selvmedlidenhed, men det har du jo heldigvis slet ikke tid til nu, hvor du skal ud og leve dit nye liv og finde dig selv.

Tag dig tid til at finde ud af, hvem du nu er

Men selv med en dejlig hverdag med børnene og sjove friweekender, så kan man nogle gange godt blive ramt af den frygteligste ensomhed. Når man pludselig står helt alene, så tvinges man til at tage stilling til sig selv på en helt ny måde. En skilsmisse er nogle af de større tæv, man kan rende ind i i livet, så det er ikke fordi, smerten, sorgen og skuffelsen skal negligeres. Men det gør noget ved en, det sætter en udvikling i gang, som ellers ikke havde været mulig.

Du vil opdage, at du kan meget mere, end du troede. Når man er i et forhold, så har man trygheden i den anden, der er en at vende tingene med, og som, hvis ikke andet, så i hvert fald kan holde ensomheden fra døren. Men nu deler du ikke længere liv med en menneskelig sofapude: du skal selv ud og finde alt det, der kan gøre dig glad.

Det kan være hårdt at finde ud af, hvem man egentlig er, når man ikke har været vant til det. Men det er en god ide at bruge tid på at lære sig selv at kende og definere sin identitet, hvem du er, og hvad du egentlig vil med dit liv. Du bestemmer helt selv!