Enlig mor? Sådan undgår du stress

Sådan undgår du stress - Enlig Mor

Pas på du ikke brænder sammen!

Som enlig mor er du mere udsat for at få stress. Du er den eneste voksne, der kan få alle ender til at mødes, og der er kun dig til at holde styr det hele. Derfor handler livet som enlig mor også om at træffe en lang række valg. Der er ikke råd til det hele, der er ikke tid til alt, og der er bare ikke nok energi til alt det, du gerne vil nå. Her er det vigtigt, at du får skåret alt unødvendigt fra. En god tommelfingerregel er: Gør kun det, andre ikke kan gøre.

Sådan siger du fra – i praksis

Når der bliver spurgt ud på fællesmailen, om der lige er nogle forældre (mødre), der kan bare kage til forældremødet eller arrangere sommerfesten på arbejdet, så mærker du efter i din krop, om du har overskud. Hvis du ikke har, fordi du er træt og slidt, så sig nej. Der er andre, der kan løse den opgave, og du behøver ikke at føle dig forpligtet til at sige ja.

Dermed får du tid og kræfter til at tage dig af de ting, som kun du kan gøre, f.eks.:

  • drage omsorg for barnet og give det kærlighed
  • tjene nok penge til at kunne forsørge din lille familie
  • pleje dig selv
  • læse godnathistorie og putte
  • tage til forældresamtaler med lærerne

Bare sig nej

Forældremøder, der ligger om aftenen, hvor I skal diskutere madpakkens indhold og inklusionsstrategier behøver du ikke altid at møde op til, hvis du ikke kan få en babysitter. Selvfølgelig kommer det til at betyde, at du heller ikke får nogen indflydelse, men på den anden side er det måske det værd. Du får i hvert fald mindre stress.

Burde og skulle giver stress

Rengøring, indkøb og havearbejde er også alle jobs, du kan betale andre for at udføre. At komme træt hjem fredag eftermiddag til et skinnende, weekendklart hjem, er der ikke meget, der kan stikke. Hvis der kommer mærkelige kommentarer, om at du er da nok blevet lidt fin på den, siden du køber andre til at gøre dit beskidte arbejde, så bed dem om at stikke piben ind.

Du bestemmer selv, hvad du vil bruge din sparsomme fritid på. Læg ”burde” og ”skulle” i graven og gør det, der giver dig energi og gør dig glad. Det er dit liv.