De bedste spareråd til enlige mødre

Det kan være svært og dyrt at starte forfra i livet. Særligt hvis man også har småbørn, man skal tage sig af. Når det kommer til at spare penge er oplysning og viden alfa og omega, og derfor er det altid en god idé med et overblik over, hvor man kan sætte ind for at have lidt flere penge på kontoen i slutningen af måneden. Læs videre her, og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre. 

Få en oversigt over produkterne på markedet

Det er altid fristende at tage imod det første og bedste, man finder på markedet. Det gælder både, når det kommer til tøj, boligartikler og legetøj. Ofte findes der dog billigere muligheder, hvis man laver lidt research på forhånd.

 

Leder du måske efter nyt udstyr til børnene derhjemme? Ved at se og sammenligne udbuddet på en kravlegård online, kan du finde den model, der ikke bare er billigst, men også passer bedst jeres situation derhjemme alt efter temperament, størrelse og køn. Dette gælder ikke bare kravlegårde, men også andre vigtige genstande som autostole, tremmesenge, barnevogne og meget mere. Du kan også overveje at købe tøj og boligartikler brugt, enten online eller i genbrugsforretninger.

Sænk forbruget og udnyt de lokale muligheder

Særligt i disse tider kan der være store fordele ved at skrue lidt ned for varmen derhjemme, ligesom der kan spares penge ved at slukke for strømmen, når det ikke er absolut nødvendigt. Der skal ikke mere end nogle vaneændringer til for at huske at slukke lyset og tage opladeren ud af stikkontakterne, når de ikke er i brug. Så længe det ikke går ud over hverdagen eller helbredet, kan der være gode penge at spare på varme og elektricitet.


Du kan også udnytte de lokale “gratis glæder”, som du finder eksempelvis på biblioteket. Det gælder både bøger, aviser og tilbud for børn. Bibliotekerne er ofte et børnevenligt miljø, og så koster det dig ikke noget på pengepungen.  

Lav madplan og planlæg fremad

Madspild er et generelt problem i Danmark, og årligt bliver der smidt flere hundrede tusind tons spiselig mad ud. Noget af dette spild kan dog forebygges ved hjælp af madplaner. Udover at det hjælper med at undgå, at god mad bliver smidt i skraldespanden derhjemme, så er det også en god måde at se fremad og handle efter de tilbud, som supermarkederne udbyder. 

 

Hver uge har de nemlig forskellige varer på tilbud, og hvis du lægger madplan efter det, så kan der være flere hundrede kroner at spare hver uge – også fordi, du ikke selv ender med at smide mad ud, som du allerede har købt.