Dating: Må du have sex på første date?

Er det okay at have sex på første date?

Der er mange argumenter for eller imod at have sex på første date. Der er heldigvis ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Når det er sagt, er der alligevel nogle overvejelser, du kan gøre dig, hvis du tænker på at gå i seng med ham, første gang I mødes:

Følg din lyst og gør, hvad du vil!

Der er en uskreven regel om, at du kun er kærestepotentiale for en mand, hvis du venter med at gå i seng med ham indtil tredje date. Men reglen er direkte fjollet, hvis du har lyst til ham. Hvorfor så ikke anden, eller femte gang? Og hvorfor skal du ikke bare have sex med han på første aften, hvis I begge to har lyst?

Vi lever altså ikke i det forrige århundrede! Kvinder kan spise p-piller for at beskytte sig, og mænd kan købe kondomer. I dag er det nemt at undgå både uønsket graviditet og seksuelt overførte sygdomme. Det er i hvert fald ikke de praktiske detaljer, der skal afholde dig fra at gøre det.

Selv om vi lever i 2019, er der dog stadig nogle, der taler dårligt om kvinder, der følger deres seksuelle lyst. Hvis du er bekymret for, om han ser dig som “billig”, fordi du siger ja til at gå i seng med ham, så vend den om. Har du virkelig lyst til at have en kæreste, der går op i sådan noget?

Vil du ikke hellere have en kæreste, der er bare er vild med dig og slet ikke kan lade dig være? Vil du ikke hellere lige se, om han også er fantastisk i sengen, inden I starter et forhold? Drop de fjollede regler og gør, hvad du har lyst til. Lad være med at sig nej til noget, du har lyst til, bare fordi nogle mænd har et forældet kvindesyn.

Derfor skal du ikke gå i seng med ham på første date

Der er ikke noget i vejen med at følge sin lyst, for du kan gøre med din krop, som du vil. Men når det er sagt, så kan det også være rigtig klogt lige at vente med at gå i seng med ham, du er blevet vild med.

Hvis du ofte oplever, at mænd ikke vil være kærester med dig dagen efter, I har været i seng sammen, så kan det være rigtig smart at vente. Måske er det slet ikke det, der er galt. Måske er det mere de mænd, du går i seng med, første gang I mødes. Måske var et hurtigt knald bare det eneste, han var ude efter.

Hvis en mand ikke vil være kæreste med dig, efter I har haft sex, er det sjældent fordi du ikke er god i sengen eller “billig”. Hvis manden var oprigtigt interesseret i dig, så var det nok bare et plus, at du havde lyst til at gå i seng med ham.

Sandheden er nok mere, at han heller ikke ville være kærester med dig, før I begyndte. At han har lyst til at gå i seng med dig, er ikke det samme som at han også vil være kærester. Lad være med at tage det personligt, men vent med at gå i seng med en mand, indtil du er sikker på, hvad han vil. Især hvis du er sådan en, der bliver ked af, at han ikke skriver igen.

Hvad leder du efter i en mand?

I virkeligheden handler det også om, at du selv finder ud af, hvad du egentlig leder efter – og så sender de rigtige signaler ud. Hvis du er typen, der altid flirter og generelt spiller meget på sex, så tiltrækker du uundgåeligt også mænd, der kun vil have sex. Du risikerer ovenikøbet at skræmme de mænd væk, der gerne vil mere end det.

Vil du bare gerne have sex, så er det helt fint. Ingen skal dømmes eller kaldes “billig”, bare fordi de følger deres seksuelle lyst. Det er bare vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du gerne vil have ud af det. Hvis gerne vil have en kæreste, så vent med at gå i seng med ham, indtil du har lært ham lidt bedre at kende. De forkerte mænd mister hurtigt interessen, hvis de ikke får sex. Er han en rigtig mand, har han ikke noget imod at vente lidt.

Læs Den lille bog om dating

I Den lille bog om dating er fuld af gode råd, øvelser og helt konkrete tips til, hvor du skal lede, og hvad du skal gøre for at finde din drømmemand. Læs blandt andet om netdating, venner der leger Kirsten Giftekniv, hvad du skal skrive i din profiltekst – og hvorfor du skal smide din tjekliste til din drømmemand ud. En kærlig guide til dating og viser dig vej til at finde den store kærlighed. Køb den her: Den lille bog om dating

Den lille bog om dating - Lou Noire