Dating: Må du gerne være kræsen?

Er det okay at være kræsen?

Som single har du sikkert oplevet, at rigtig mange har travlt med at spørge, om du ikke snart skal have en kæreste. Er du enlig mor, vil du sikkert være enig i, at det kan tage lang tid at komme sig over et brud. Der kan gå flere år, inden du er klar til at date igen. Og modsat dengang du var ung, hvor det bare vrimlede med lækre mænd, kan der godt være lidt langt imellem de gode mænd, jo ældre du bliver. Det er ikke kun dig, der er for kræsen.

Når vi er ude over tyverne, vil der også være mange mænd, der kommer med en del bagage. Det kan for eksempel være børn i mere eller mindre heldige deleordninger. Har du lyst til at være bonusmor for andres børn, er det for det meste noget, der kan løses. Hvad værre er, at nogle mænd igennem årene er blevet meget bitre på kvinder generelt eller har tillagt sig nogle helt absurde singlevaner.

Hvorfor skulle du sige ja til mindre end det bedste?

Selv hvis du er klar til et nyt forhold, kan det være svært at finde den helt rigtige mand. Men hvorfor skal du være sammen med en mand, som ikke er god for dig? Det kan du jo stille som modspørgsmål til alle dem, der gerne så dig i et nyt forhold, og dét helst i går. Du bestemmer nemlig selv, hvem der skal ind i dit liv.

Hvis du finder en mand, som du ikke passer 100% sammen med, så lad være med at tage ham med videre i dit liv. Selvfølgelig er der forskel på kanter, der kan files med tiden og så et dårligt match. Men hvis I ikke er gode for hinanden, så er der ingen grund til at fortsætte forholdet. Heller ikke bare så du har en at tage med til familiefesterne, så du undgår de dumme spørgsmål. Ville du selv bryde dig om at blive behandlet på den måde?

Gå i biografen i stedet, inviter din veninde med på spa-ophold eller køb en buket roser til dig selv. Brug dine ressourcer på noget bedre, der skal nok komme en dejlig mand forbi, der passer lige til dig.

Hvad skal du svare på de dumme spørgsmål?

Når andre har travlt med at pege fingre af din kræsenhed og fortælle dig, at du nok også bare single, fordi du er for sippet, kan du gøre to ting:

  1. Bed dem klappe hesten og vær ærlig. Fortæl at din skilsmisse tog hårdt på dig, og du nu leder efter en mand, der vil dig det bedste. At du ikke vil nøjes med mindre end det. At du ikke er kræsen, men bare ikke har mødt den rigtige endnu.
  2. Tag pis på dem. Giv dem en historie om, at du i virkeligheden er single, fordi du sover hængende som en flagermus. I øvrigt elsker du også at spise Guldkorn med remoulade, imens du ser gamle afsnit af Dollars.

Og så er der bare stadigvæk nogle mennesker, der synes, du er underlig, når du ikke har en kæreste. Glem dem. Der er ikke noget i vejen med dig, fordi du er single. Du er bare dig. Og det er vel helt okay?

Ikke bare en mand – men den rigtige!

Sandheden er jo også, at når du skal have en mand ind i dit liv, skal han gøre det bedre, end det er. Hvis du i forvejen har et dejligt liv med dine børn, kan det være svært at finde en, der kan gøre det bedre. Men hellere være kræsen end at nøjes. Du har sikkert mødt en masse fantastiske mænd, bare ikke ham, du ikke kan leve uden. At date en mand, du ikke er vild med, eller som du ikke kan se dig selv blive gammel med, er spild af tid.

Det skal bare ikke være Hr. Hvem-Som-Helst, det skal være den rigtige mand. Det er let nok at finde en, du kan leve sammen med, men meget svært at finde en, du ikke kan leve uden. Derfor er det helt okay at være kræsen.

Læs Den lille bog om dating

I Den lille bog om dating er fuld af gode råd, øvelser og helt konkrete tips til, hvor du skal lede, og hvad du skal gøre for at finde din drømmemand. Læs blandt andet om netdating, venner der leger Kirsten Giftekniv, hvad du skal skrive i din profiltekst – og hvorfor du skal smide din tjekliste til din drømmemand ud. En kærlig guide til dating og viser dig vej til at finde den store kærlighed. Køb den her: Den lille bog om dating

Den lille bog om dating - Lou Noire