Dating: Lav en tjekliste til din drømmemand

Hvad for en mand vil du have?

Det kan være svært at finde noget, hvis du ikke ved, hvad du leder efter – og sådan er det også med mænd! Du kan vælge systematisk at date hele internettet, men der er en lettere vej. Prøv at overveje, hvilken mand du egentlig gerne vil have, og hvordan du mon kan finde ham.

Hvem er din kommende kæreste?

Er du træt af fuldstændig resultatløst at trevle byens diskoteker igennem hver weekend, så sæt dig i stedet roligt ned og find ud af, hvad du leder efter. Hvilken type mand vil gøre dig glad? Hvis du har du svært ved umiddelbart at finde et svar, får du her hjælp til at lave din egen tjekliste til din drømmemand. Og bagefter en forklaring på, hvorfor du skal smide den ud!

Sådan laver du en tjekliste til din drømmemand?

Du ved nok ret klart, hvilken mand du ikke leder efter. Du har sikkert også en liste med krav til din kommende kæreste, men han er desværre ikke dukket op endnu. Måske fordi du har kigget efter de forkerte mænd?

Prøv at se på dine venner. Hvis de alle sammen elsker fest og ballade ligesom dig, er sandsynligheden for, at du skal have dig en stille og rolig mand ret lille. Hvis du omvendt elsker at tilbringe aftenen med Netflix og kage, så bliver det nok ikke et lykkeligt match mellem dig og en festabe.

Prøv at lave din egen tjekliste, med udgangspunkt i din omgangskreds. Skriv hvilke positive kvaliteter, dine venner har, det der gør, at de er i dit liv. Samtidig skriver du også en liste over, hvad det er, du leder efter i en kæreste. Skriv det hele på og del så listen op i ”Skal være”, ”må gerne være” og ”ikke så vigtigt”. Du kan ikke få det hele, men du får en ledetråd, som kan guide dig.

Hvad leder du i virkeligheden efter?

Måske går dine krav til en kæreste mest på det fysiske. Når du så møder en mand, som lever op til det, kan det vise sig, at der slet ikke er kemi. Det er svært at dømme ud fra det ydre, hvordan en mand er indeni. Så snart du lægger de fysiske krav væk og begynder at tale med de mænd, du møder, så begynder det at rykke. Så vil du se, at der er en masse dejlige mænd derude.

Frem for at fokusere på, at du ikke kan lide rødhårede mænd eller mænd, der er under 1.90, så prøv i stedet at finde ud af hvilke menneskelige egenskaber, du kan lide. Hvilken type mennesker er der i forvejen i dit liv, og hvorfor er det folk, du holder tæt på dig? Hvad er det, dine venner gør, der får dig til at føle dig elsket? Det er det, du skal lede efter!

Hvad får dig til at føle dig elsket?

Gå din liste igennem igen og slet alt det, der har med det ydre at gøre: udseende, økonomi etc. Tilbage har du en liste med de helt basale værdier, som fortæller, hvem du selv er. Det er de ting, der er helt centrale i dit forhold til andre mennesker. Det er det, der skal være til stede, hvis du skal have et godt forhold til en mand.

Ting, du ikke skal have på din tjekliste:

  • Et minimumsbeløb på indtægt – måske er han nyuddannet og to uger fra at lande sit drømmejob med den fede løn
  • Højde og vægt
  • Alder – måske er din drømmemand 10 år ældre end dig selv – eller 10 år yngre. Og hvad så?
  • Jobtitel

Kvaliteter, du skal lede efter:

  • At I taler godt sammen. Et godt tegn er, at I har har lyst til at vide alt om hinanden
  • At I har fælles værdier og vil de samme ting i livet
  • At han vil gøre dig glad og er opmærksom på, om du har det godt

Gå efter personlighed

Hvis du kun går efter de lækre mænd, bliver det meget svært at finde en, som passer til dig. Gør op med dig selv, hvad det er for nogle indre kvaliteter, du leder efter.

Måske bliver du forelsket i din direkte modsætning. Den pertentlige bliver kæreste med rodehovedet og den introverte forelsker sig i festaben. Det er bare vigtigt, at du har gjort dig klart, hvad du ikke vil tolerere hos en mand, for eksempel stoffer, dovenskab og økonomisk sløseri. Det er de ting, som du skal sætte på ”Ikke til forhandling”-listen. Møder du sådan en mand, kan du gå udenom ham med det samme.

Drop din tjekliste

Når du er færdig med din tjekliste, så smid den ud. Nu ved du nemlig, hvad du leder efter. Og uanset hvornår du så møder din kæreste, så kan han alligevel ikke leve op til alle dine krav. Skær tjeklisten ned til tre punkter, som ikke er til forhandling. Dette skal være dine kerneværdier, de kvaliteter som du slet ikke kan leve uden hos en mand. Alle de andre punkter er bare ønsker. Og måske kan du alligevel godt leve med, at han ikke kan finde ud af at gøre rent, bare han er sød nok.

Det vigtigste er, at du går ud og møder mænd med et åbent sind. Det er svært at gå på date, hvis du gør det med en tjekliste med 1000 punkter, der skal være opfyldt, før du vil give ham en chance. Det kan holde dig tilbage fra at møde en mand, som kunne være helt fantastisk at leve sammen med. Omvendt kan en mand, som ser godt ud på papiret, vise sig at være umulig at leve sammen med.

Prøv at lade være med at fokusere på udseende og økonomi. Fokusér på kvaliteter, personlighed og værdier. Det er ikke sikkert, at han overhovedet ligner det billede, du havde af din drømmemand. For at finde ud af, om han er noget for dig, bliver du først  nødt til at lære ham bedre at kende – og det gør du kun ved at tale med ham.

Læs Den lille bog om dating

I Den lille bog om dating er fuld af gode råd, øvelser og helt konkrete tips til, hvor du skal lede, og hvad du skal gøre for at finde din drømmemand. Læs blandt andet om netdating, venner der leger Kirsten Giftekniv, hvad du skal skrive i din profiltekst – og hvorfor du skal smide din tjekliste til din drømmemand ud. En kærlig guide til dating og viser dig vej til at finde den store kærlighed. Køb den her: Den lille bog om dating

Den lille bog om dating - Lou Noire