Burgere

Burgere

1 voksen og 1 barn i 1 dag. Oksekød og boller kan opbevares i fryseren.

Ting, der smager ligesom henne på Det Gyldne M, er meget populære her i huset. Der er flere af opskrifterne her i kogebogen, der er sundere udgaver af deres menuer, se også kyllingenuggets og fiskepindene. Og så er det hurtigere: fra tingene bliver taget ud af køleskabet, til der står to færdige burgere, går der præcis 20 minutter. Og du ved, hvad der er i. Det kan en tur på burgerbar altså ikke stikke.

Ingredienser

Burgerbøf

Bøffen formes

Burgerbøffer:

200-250 g. hk. oksekød
2 stykker bage- eller mad-papir, ca. 50 cm. lange
Olie til stegning
Salt
Peber
2 skiver alm. ost

Bøffen rulles

…og rulles flad.

2 burgerboller (Delenns boller kan også bruges)

Forlag til fyld:

Salatmayonnaise
Ketchup
2 drueagurker
¼ agurk
1 tomat
¼ salathoved
¼ løg

Fremgangsmåde

Del kødet i to, en stor bøf til den voksne og en mindre til barnet. Ælt dem godt og rul kødet til kugler. Bage- eller madpapiret foldes på midten, og kødet placeres på hver sit stykke papir – på den ene halvdel. Den anden side af papiret foldes henover, og kødet rulles fladt med en kagerulle, ca. 3-4 mm. i tykkelsen. Nu slipper du for burgerbøffer, der ligger som en kugle inde midt i burgeren!

Bøfferne steges et par minutter på hver side. Når de vendes første gang, krydres der med salt og peber, og 1 skive ost lægges på. Imens bøfferne steges færdig, skæres grøntsagerne i skiver til burgerfyld og burgerbollerne varmes på brødristeren. Til sidst smøres de lune burgerboller med salatmayonnaise, og burgeren bygges op efter eget valg. Så er der Måge!

Serveres gerne med hjemmelavede pomfritter.