Fiskepinde

 

Fiskepinde

Ca. 40 stk. eller 1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses ustegte.

Hvad er der egentlig i sådan en industri-fiskepind? Det er i hvert fald hvidt, og det smager også af fisk, men om det er torsk, sej eller savsmuld med fiskesmag, det ved kun producenten.

Måske tager det lidt længere tid at lave fiskepinde selv, altså i forhold til at åbne en æske, men mange børn synes det er ret skægt at stå og fedte rundt med paneringen, og det skal de have lov til. Fiskepindende smager ikke særlig spændende næste dag, men du kan bare panere en hel stak og så opbevare dem i fryseren, indtil de skal spises.

Ingredienser

600 g. hvid fisk, f.eks. 10 skrubbefileter
2 dl. hvedemel
2 æg
4 dl. rasp
½ + 1 tsk. salt
Peber
Smør til stegning, evt. oliemargarine

Fremgangsmåde

Fiskefileterne skæres i strimler på ca. 2 cm i bredden. Find 1 dyb og 2 flade tallerkner frem. I den første flade tallerken blander du mel med ½ tsk. salt og lidt peber i, i den dybe tallerken pisker du ægget sammen og i den sidste flade tallerken blander du raspen med 1 tsk. salt samt peber efter smag.

Fiskepindene vendes først i melet, så i ægget og til sidst i raspen. Man kan desværre ikke bruge posetricket fra de lækre kyllingenuggets, fordi fisken vil krølle sig sammen. Der er ingen vej udenom, du bliver nødt til at have fingrene ned i al det klistrede.

Varm panden op til 2/3 af fuld varme og kom godt med smør på – fisken vil suge noget mere, end du kan forestille dig! Fiskepindene kan også steges i oliemargarine, hvis du er bekymret for fedtprocenten, men det smager altså bedst med smør.

Kom fiskepindene på panden og steg dem, til de er lysebrune, inden du vender dem.

Serveres med hjemmelavede pomfritter, remoulade og en skive citron, eller som sønnen foretrækker den: Fingermadstallerken, fiskepinde med rå grøntsager i stave er altid et hit.