Svensk pølseret
1 voksen og 1 barn i 1 dag. Kan ikke fryses.
Denne opskrift er kun beregnet til 1 dag, hvilket skyldes, at den ikke er særlig spændende at spise dagen efter. Når du varmer retten igen, så brænder kartoflerne ofte på i bunden, og pølserne bliver løse i skindet.
Har du et par pølser tilovers og lidt kartofler, så er det en helt simpel, men meget velsmagende ret.
Ingredienser
½ løg
½ spsk. olie
2 pølser (altså de brune, ikke røde pølser)
1 dl. mælk
1 lille ds. tomatpuré (70 g.)
¼ tsk. paprika
¼-½ tsk. salt
Peber
6 mellemstore, kogte kartofler
Evt. 1 dusk persille
Fremgangsmåde
Løget skæres i små tern og svitses i olien, gerne i en tykbundet gryde. Pølserne skæres i skiver og svitses med. Skru ned til svag varme. Tilsæt mælk, tomatpuré og krydderier. Kartoflerne skæres i mindre stykker og tilsættes til sidst. Der lægges et låg over gryden, og retten småsimrer i 5 minutter.
Serveres med ketchup og evt. hakket persille.
Og nej, svenskerne spiser det ikke selv! 🙂