Gullasch

 

Vintermad… Vi lader lige billedet stå et øjeblik.

Sådan en kold, våd decemberdag er det her ca. verdens skønneste ret. Kødet og paprikaen er de eneste faste ingredienser, så der er frit slag til at putte det i, som I kan lide hjemme hos jer. Ja, og så skal der selvfølgelig kartoffelmos til!

Gullaschen tager på ingen måde skade af at komme i fryseren, men pølserne kan godt blive lidt ulækre af at blive varmet op igen. Du kan derfor enten tage den portion fra, som du har tænkt dig at spise den dag og så varme pølserne deri, eller komme 1 pølse i gryden pr. 2 personer – og fiske!

GullaschIngredienser

½ løg
1 spsk. olie
250 g. okse- eller kalvekød i tern
½ rød peber
150 g. champignon
1 ds. flåede tomater
1 spsk. tomatpuré
2 fed hvidløg
1 tsk. paprika
½-1 tsk. salt
Peber
2 pølser
Evt. ½ dl. fløde

Fremgangsmåde

Skær løget i fine stykker og svits det i olien ved stærk varme i en stor gryde. Kom kødet i og svits det med. Imens skæres peberfrugten i strimler, champignonerne i mindre stykker, og disse kommes også i. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré og pres hvidløget i. Tilsæt krydderierne, men hold noget af saltet tilbage, da pølserne kan afgive meget salt til retten. Læg låg på og skru ned på svag varme, gullaschen skal bare lige boble. Imens den gør det, kan du gå i gang med kartoffelmosen.

Efter ca. 30 minutter, når kartoffelmosen er ved at være færdigt, så er kødet mørt. Tilsæt pølser og evt. fløde og smag til med salt.