Frikadeller

 

Frikadeller

Frikadeller

20 stk. eller 1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses.

Frikadeller består mest af kød. Lad derfor være med at putte gulerødder i frikadellerne! Og heller ikke andre grøntsager, der ikke skal være der. Børnene gennemskuer det i løbet af 0,5, for det smager ikke godt. Frikadellerne bliver smattede, men hovedsagen er, at en frikadelle skal smage af det, den er lavet af, nemlig af kød. Server gulerødderne ved siden af, ukogte og i stave, så skal de nok glide ned.

Ingredienser

½ løg
400 g. hk. kalv og flæsk
1 dl. hvedemel
1½ dl. mælk
2 æg
1½ tsk. salt
¼ tsk. peber
Margarine eller olie til stegning

Fremgangsmåde

Løget rives på den grove side af rivejernet eller blendes i en minihakker og hældes i en stor skål sammen med den hakkede kalv og flæsk. Resten af ingredienserne tilsættes og farsen røres i 3 minutter med håndmixeren.

Varm fedtstoffet på en pande ved høj varme og kom frikadellerne på. Hvis du bruger en spiseske til det, så passer det med størrelsen. Brun dem på begge sider og skru ned til middel varme. Lad dem simre, til du ikke kan se noget lyserødt på siderne. Frikadellerne er færdige, når de er brune udenpå og helt grå indeni.

Hvis du skal stege mange frikadeller, og hvis du er lige så doven som jeg, så kan du også gøre følgende: Tænd ovnen på 200° og stil den på varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt frikadellefarsen på med en spiseske. Frikadellerne skal have ca. 30-35 minutter, og hold godt øje med, at de ikke bliver for brune. Især hvis du laver en stor portion til fryseren, så skal frikadellerne ikke steges særlig hårdt. De skal kunne tåle at blive varmet op uden at blive til kanonkugler! De bliver lidt fladere end normalt – til gengæld sparer man helt uhyggelig meget tid, og også fedtstoffet.

Serveres med kold kartoffelsalat, kogte kartofler eller pasta og grøntsager – eller bare med rugbrød og en rødbede.