Pizza
1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses.
Der er få børn, der ikke kan lide pizza, og fyldet kan varieres i en uendelighed, så det passer til alle smagsløg. Lad børnene selv pynte deres egen lille pizza, for så får de det, de kan lide.
Ingredienser
Pizzadej:
15 g. gær
¾ dl. lunkent vand
½ tsk. salt
1 spsk. olie
2-2½ dl. mel (byt evt. ½ dl. hvedemel ud med grahamsmel)
Forlag til fyld:
1 portion kødsovs
Skinke i tern
Bacon
Tun
Champignon
Peberfrugt
Løgringe
Tomat i skiver
Jalapenos
Majs
Ananas
Oliven
Mozzarella
Revet ost
Gorgonzola
Oregano
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt, olie og mel. Hold lidt af melet tilbage, dejen skal være let og elastisk og kun lige kunne slippe bordpladen. Lad dejen hæve i 30 minutter og rul den ud på bordpladen, der er drysset med lidt mel. Læg forsigtigt dejen over på en bageplade med bagepapir, tænd ovnen på 200° og stil bagepladen ovenpå komfuret, så pizzabunden kan få noget af varmen og hæve lidt mere.
Imens gøres fyldet klart: kødsovs tøes op, yndlingsgrøntsager skæres ud, og osten rives. Kødsovsen fordeles udover dejen, herefter grøntsagerne og til sidst ost. Pizzaen bages i ca. 15-20 minutter, til kanten er hård og gylden. Drysses evt. med lidt oregano, inden den serveres.