Millionbøf

Millionbøf

1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses.

Åh, millionbøf – I love it! Ligesom kødsovsen kan man snige en masse grøntsager ned i, og man kan bare lige hive en portion op af fryseren og varme det, uden det har mistet smag. Server også gerne med kartoffelmos og en en klat solbærsyltetøj til.

Ingredienser

½ løg
½ spsk. olie
400 g. hk. oksekød
3 mellemstore gulerødder
200 g. champignon
3 dl. vand
1 tsk. salt
Peber
3 laurbærblade
¼ tsk. karry

Jævning:

3 spsk. mel
6 spsk. vand

Et par dråber madkulør

Fremgangsmåde

Hak løget i små stykker og svits det gyldent i olien. Tilsæt kødet og steg det med, til det er brunt. Imens skæres gulerødder og champignon i mindre stykker, brug evt. æggedeleren til champignonerne, hvis du er lige så doven som mig!

Svits grøntsagerne med i ca. 1 minut, tilsæt derefter vand og krydderier. Læg låg på og skru ned på svag varme, så retten kun lige bobler.

Gå i gang med kartoffelmosen. Når den er færdig, er millionbøffen klar til at blive jævnet.

Skru op for millionbøffen, så den begynder at koge igen. Kom mel og vand i en meljævner eller et glas med låg og ryst godt. Lidt efter lidt røres en smule af meljævningen i. Lad millionbøffen koge lidt op, inden du hælder mere jævning i, indtil den er præcis, som du gerne vil have den. Giv den et par dråber madkulør og server med kartoffelmosen og evt solbærsyltetøj!