Chili con carne – som børn også kan lide!

1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses.

Chili con carne er en af de nemmeste gryderetter der findes! Det skal nemlig bare stå og simre. Hvis dit barn er kræsent, så er det her vejen frem! Det smager dejligt, det kan fryses, og det er meget simpelt, så man kan lave alt muligt andet imens.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 spsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g. hk. oksekød
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. chiliflager
  • ½ – 1 tsk. salt
  • 1/3 tsk. peber
  • 2 ds. hk. tomater
  • 2½ dl. vand
  • ½ oksebouilloterning
  • 1 ds. kidneybønner
  • 20 g. mørk chokolade
  • 2½ dl creme fraiche

Fremgangsmåde

Pil og hak løg i tern og steg dem i olie i en stor, tykbundet gryde. Pil og pres hvidløg deri. Når løgene er gyldne, kommes kødet i og steges med, til det er brunt.

Kom alle krydderierne i gryden sammen med de flåede tomater. Kog vandet og opløs bouillonterningerne i dette. Kom bagefter bouillonen i gryden.

Lad chili con carnen stå og simre i minimum 1 time. Den må ikke koge! Sæt vand til ris over ½ time før spisetid.

Samtidig med at risene kommes i det kogende vand, tilsættes bønner og chokolade. Rør rundt og smag til. Servér med creme fraiche, og et stykke brød.