Moussaka

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1159″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”enligmor.dk”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][laborator_heading title=”Moussaka”][vc_column_text]

Moussaka

Moussaka

1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses.

Denne ret smager af tusind ting, og mærkeligt nok så er det alligevel en livret hos mange børn. Der af mange variationer over moussaka rundt omkring, men kombinationen i denne opskrift er virkelig god!

Ingredienser

Auberginer:

1 spsk. olie – til hvert lag
1 aubergine

Kødsovs:

1 løg
2 fed hvidløg
½ spsk. olie
400 g. hk. lammekød
1 laurbærblad
3 dl. vand
1 ds. flåede tomater
½ grøntsags-bouillonterning
1 knsp. kanel
1 tsk. salt
Peber

Sauce:

2 æg
3 spsk. hvedemel
1 knsp. revet muskatnød
4 dl. græsk youghurt
2 tsk. salt
½ tsk. peber

Fremgangsmåde

Varm en pande til 2/3 af højeste blus og kom olien på. Fjern stilk og bund og skær auberginen i skiver, ca. 1 cm. i tykkelsen, og kom skiverne på i ét lag. Svits dem til de er brune på begge sider og kom et nyt lag på.

Løget skæres i små tern og kommes i en gryde sammen med presset hvidløg og olie. Svitses ved høj varme. Kom lammefarsen i og svits den med. Tilsæt laurbærbladet, vand, de flåede tomater og krydderier. Skru ned på middelvarme, læg ikke låg på, og lad kødsovsen koge ind.

Ingredienserne til saucen kommes i en skål og røres sammen.

Tænd ovnen på 180°.

I et ildfast fad kommes først et lag auberginer. Hæld derefter halvdelen af kødsovsen over – husk at fiske laurbærbladet op. Gentag og kom saucen over til sidst.

Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til saucen er blevet gylden, tag moussakaen ud og lad den hvile lidt inden servering.

Serveres på græsk manér med agurk og tomat i skiver, løgringe, fetaost og oliven.

[/vc_column_text][laborator_heading title=”Klik her for flere artikler!”][vc_masonry_grid post_type=”post” max_items=”3″ style=”load-more” gap=”25″ item=”2034″ btn_title=”Se flere artikler – klik her!” btn_color=”mulled-wine” grid_id=”vc_gid:1553858119060-7d00692b-58f0-8″ taxonomies=””][laborator_heading title=”Køb bøger fra shoppen”][laborator_products products_query=”size:4|order_by:rand|post_type:,product”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”blog_sidebar”][/vc_column][/vc_row]