Ristaffel
1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kyllingegryden kan fryses.
Børn elsker, når maden ikke er blandet sammen! Måske er kyllingegryden ikke lige alles livret, men så er der heldigvis mange andre ting, man kan spise.
Ingredienser
Kyllingegryde med kokosmælk:
½ løg
200 g. kyllingefileter eller -inderfileter
½ spsk. olie
½ squash
200 g. champignon
165 g. kokosmælk (1 lille ds.)
½ hønse-bouillonterning
½ tsk. salt
Peber
1 fed hvidløg
1 knsp. chilipulver
¼ tsk. revet ingefær
Forslag til tilbehør:
Kogte ris, se s. 53
Mangochutney
Agurk i små tern
Bananer stegt i smør
Rosiner
Kokosmel
Peanuts
Peberfrugt
Tomat
Ananas
Majs
Mandariner i både
Ærter
Vindruer
Karry til drys
Syltet ingefær
Chilisovs
Bambusskud
Bønnespirer
Æbler i tern
Fremgangsmåde
Løg og kylling skæres i små tern – de hvide, seje hinder fjernes fra kyllingefileterne. Svits først løget og kom derefter kyllingeternene i olien. Imens skæres squashen i små tern. Champignonerne kan deles i mindre stykker på æggedeleren, hvis du vil spare tid. Svits ligeledes squash og champignoner i gryden.
Kom kokosmælk, bouillonterning og krydderier i gryden og skru ned til svag varme. Læg låg på og lad retten simre.
Sæt risene over og begynd anretningen af tilbehøret. Kyllingegryden er færdig samtidig med risene, efter ca. 20 minutter.