Pæretærte
Sensommeren bugner af de frugter og bær, som er brugt i opskrifterne her på siden. Bl.a. de sensommermodne pærer, som er blevet til denne pæretærte.
Det er en rigtig god kage til at få brugt de pærer, som er blevet lidt bløde i det, men er pærerne ikke overmodne, skal de lige have et lille opkog i sukkervand.
Ingredienser
4 pærer
150 g. smør
250 g. hvedemel
150 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
Evt. 1 spsk. vand (til at samle dejen)
Evt. lidt sukker (til drys på tærten)
Fremgangsmåde
Skræl pærerne og del dem i halve eller kvarte og tag kernehuset ud. Giv dem evt. et lille opkog i sukkervand, hvis de er lidt hårde. I en gryde kommer du: 3 dl. vand og 1 spsk. sukker, og pærerne kommes i det kogende vand i 3 minutter.
Smørret smuldres i melet, sukker og vaniljesukker tilsættes, og dejen samles til sidst med ægget og evt. vand, til den er glat og smidig.
En tærteform, ca. 27 cm. i diameter, beklædes med halvdelen af dejen, og pærerne fordeles på denne. Resten af dejen rulles ud, giv den gerne lidt mere mel, hvis den skiller ad. Tænd ovnen på 200°.
Låget kommes på, og tærten drysses evt. med lidt sukker. Kom tærten i ovnen på midterste rille og bag den i ca. 30-35 minutter.
Serveres med creme fraiche evt. rørt med lidt vaniljesukker eller iskold flødeskum.