Himmerigsmundfulde
40 stk.
Verdens nemmeste småkager, som selv de mindste børn kan være med til at bage. Kan med en vis portion optimisme gemmes i en kagedåse, men rækker sandsynligvis ikke særlig længe.
Hasselnødderne kan om efteråret findes rundt omkring i nøddehegn, hvilket giver en god anledning til en gåtur, hvilket igen gør noget for den dårlige samvittighed, som de her kager ellers godt kan give.
Ingredienser
125 g. sukker
125 g. margarine
1 æg
25 g. chokolade (kogechokolade er udmærket til formålet)
25 g. hasselnødder
125 g. mel
Fremgangsmåde
Sukker og margarine røres godt sammen. Ægget tilsættes, og der røres lidt endnu. Hak chokolade og nødder så fint, som du ønsker. Brug en dejskraber til at vende det hakkede chokolade og nødderne i med sammen med melet.
Tænd ovnen på 200° og læg bagepapir på en plade. Nu skal der to teskeer i brug: med den ene tages en kugle af dejen op, og den anden bruges til at skubbe kuglen ned på bagepapiret. Der skal være god plads imellem småkagerne, for de flyder meget ud under bagningen.
Bag Himmerigsmundfuldene på anden rille fra oven, til de er flydt ud og gyldenbrune i kanten, ca. 15 minutter.