Gammeldags æblekage

1 barn og 1 voksen i 2 dage. Æblemosen kan fryses.

Verdens nemmeste kage, og nok verdens bedste! Den passer perfekt til en søndagseftermiddag, hvor familien kommer på besøg – men så skal du nok lige gange opskriften med 2. Eller 3.

Hvis den anden halvdel af kagen først skal spises næste dag (hvor den faktisk smager endnu bedre!), så anret den i to skåle og vent med at piske den ene halvdel af fløden til dagen efter.

Er du blevet den lykkelige ejer af en hel kasse æbler, så skynd dig at koge en masse æblemos og put det i fryseren. Æblekage kan man altid spise!

IngredienserIMG_6083

Æblemos:
6 æbler, ca. 500 g. i renset stand
2 spsk. vand
1 dl. sukker
Fyld:
1½ dl. rasp
50 g. smør
6 makroner
¼ l. piskefløde

Fremgangsmåde

Æblerne skæres i kvarte, kernehuset tages ud, og bådene skrælles. De skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med vand og sukker. Gryden bringes i kog med låg på ved stærk varme. Når den er kommet i kog, skrues der ned på lav varme, og æblerne koges i ca. 10 minutter.

Sæt æblerne til afkøling. Imens kommer du rasp og smør på en pande og rister det langsomt over middelstærk varme. Vend det ofte med en paletkniv og sæt det til afkøling, når raspen er blevet lysebrun. Tag de afkølede æbler frem og mos dem med et piskeris til en ensartet grød. Pisk fløden stiv med en håndmixer.

I en glasskål kommes nu først et lag rasp, over dette knuses 2 makroner og til sidst et lag æblemos. Fortsæt med endnu 2 lag, og slut med æblemos. Kom den piskede fløde ovenpå til sidst.