Tomatsuppe
1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses (men helst uden pasta i).
Søndag, og du gider egentlig ikke lige at lave mad – men så er der heldigvis tomatsuppe! Du har næsten med garanti allerede de ingredienserne i dit køkken, og det tager ingen tid at lave.
Ingredienser
1 løg
2 tsk. olie
1 tsk. oregano
2 ds. hakkede tomater
1 stor ds. tomatpuré (140 g.)
2-3 fed hvidløg
6 dl. vand
½ grøntsags-bouillonterning
½-1 tsk. salt
Peber
Evt. 1 knsp. chilipulver
200 g. pasta
Evt. 2 spsk. fløde
Fremgangsmåde
Skær løget i små tern og svits det i olien sammen med oreganoen. Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuré og pres hvidløget ned i suppen. Lad det koge lidt og skru så ned. Kom vandet i sammen med bouillonterningen, salt, peber og evt. chili. Blend suppen med en stavblender.
Hvis du får spist hele suppen samme dag, eller hvis du vil varme den igen næste dag, så kom al pastaen i. Vil du fryse halvdelen af suppen, så tag den fra nu og kom kun 100 g. pasta i resten.
Læg låg på gryden og lad pastaen koge ca. 10 minutter, indtil den er færdig. Smag evt. til med fløde.