Hverdagstærte
1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses.
En tærte, der virkelig kan få nogle grøntsager forbi ellers kræsne barnemunde!
Ingredienser
Bund:
3½ dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel
½ tsk. salt
100 g. smør
4 spsk. vand
Fyld:
2-3 gulerødder
2 porrer
1 spsk. olie
1 tsk. merian
1 spsk. vand
Låg:
3 æg
200 g. hytteost
1 tsk. salt
Peber
100 g. alm. ost
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°.
Hæld alle ingredienser til tærtebunden i en skål, saml dem med fingrene eller en ske og find en tærteform frem, ca. 27 cm. i diameter. Rul dejen ud og fordel den over formen. Forbag tærtedejen i ovnen i 10 minutter.
Gulerødderne rives, og porrerne skæres i tynde ringe. Olien varmes op i en gryde, og grøntsagerne svitses i den. Tilsæt vand og merian og damp det hele i et par minutter under låg.
Osten rives, og halvdelen af den blandes sammen med æg, hytteost, salt og peber. Når tærtedejen er forbagt, kommes først grøntsagerne ned i den, derefter låget, og til sidst gratineres med resten af osten.
Tærten bages herefter i ca. 30-35 minutter.