Røget makrel med persillesovs

 

Røget makrel med persillesovs

Røget makrel med persillesovs

1 voksen og 1 barn i 1 dag. Kan ikke fryses.

Når det bliver sommer, så er det bare makreltid! Da jeg var barn, gik vejen fra stranden lige forbi det lokale røgeri, og smagen af sommer er af røget makrel med persillesovs og nye kartofler. Eller, hvis man er rigtig varmedoven, bare kogte grøntsager med en klat smør over.

HUSK! Du må ikke servere genopvarmet persillesovs til børn under 1 år. For større børn og voksne gælder det, at sovsen skal varmes helt igennem næste dag, inden den må serveres.

Ingredienser

1 friskrøget makrel

Persillesovs:

2 spsk. hk. persille
1 spsk. smør
4 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
½-1 tsk. salt
1 knsp. peber

Fremgangsmåde

Start med at gøre persillen til persillesovsen klar. Skyl den godt og hak den i små stykker.

Sæt kartoflerne over.

Læg makrellen på et spækbræt dækket med mad- eller bagepapir, så slipper du for, at det lugter i flere år efter. Skær hoved og hale af fisken. Fjern skindet og skrab noget af det overskydende fedt af. Flæk makrellen i ryggen fra nakke til hale. Fjern rygbenet og del de 2 fileter, så du nu har 4 stykker i alt. Pil benene ud med en lille kniv og del evt. stykkerne.

Til persillesovsen kommes smør og mel i en gryde for fuldt blus. Pisk! Mælken kommes i én dl. af gangen, og der piskes, til sovsen har en ensartet konsistens, og klumperne er rørt ud. Hver gang du hælder mere mælk i, tages gryden af varmen – sovsen brænder meget nemt på. Skru ned på svag varme, når al mælken er kommet i og tilsæt persille og krydderier.

Pil kartoflerne, mens sovsen lige står og snurrer færdig på lav varme – husk at røre i den engang imellem.