Laksepakker
12 stk. eller 1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses ubagte.
Denne ret er rigtig god til børn, der ellers ikke vil spise fisk. Butterdejsindpakningen er noget af en energibombe, men alle tricks gælder! Andre slags fisk kan også bruges til denne opskrift, men de bliver bedst med laks.
Bemærk at opskriften er til 2 dage. Laksepakkerne kan nemlig godt fryses, men det skal ske, før de bliver bagt. Hvis laksen har været frossen, må den ikke genindfryses.
Ingredienser
6 butterdejsplader, ca. 450 g.
500 g. frisk laks – eller 350 g. uden skind og ben
4 gulerødder, ca. 250 g.
1 porre
1 spsk. vand
½ tsk. timian
Citronsaft
Salt
Peber
Æg til pensling
Fremgangsmåde
Butterdejspladerne lægges til optøning, hvis de er af den frosne slags. Laksen renses for skind og ben og skæres i mindre stykker.
Gulerødderne rives på den grove side af rivejernet, og porren skæres i tynde ringe. Grøntsagerne dampes under låg sammen med vand og timian i ca. 2 minutter.
Tænd ovnen på 200°.
Del butterdejspladerne midt over og rul hver firkant ud med en kagerulle, så den bliver en halv gang større. Fordel laks og grøntsager på de 12 firkanter. Inden du lukker pakkerne, skal der et par dråber citronsaft på hver samt et drys salt og peber. Der skal lige lidt mere salt på, end du tror.
Fold dejen sammen om fyldet og luk godt til. Der må ikke være nogen huller, for så bliver fisken ikke dampet. Pakkerne pensles med æg og bages i ca. 20 minutter.
Serveres evt. med ris og salat.