Pandekager

6 stk. eller 1 voksen og 1 barn i 1 dag. Kan fryses.

Tirsdag eftermiddag. I kom for sent op. Glemte nøglerne til kontoret, og det har regnet hele dagen. Din chef var sur, sønnen er faldet i børnehaven, kødet, som I skulle have spist, lugter af gnu-numse, køleskabet er rimelig tomt, og du orker ikke at møde verden mere i dag, og slet, slet ikke i form af køen i supermarkedet.

Så er der pandekager… Pandekager, uhm. Pandekager er ikke sund aftensmad, men kan sådan set redde det meste. So start flippin’!

Ønskes der tykkere pandekager, udelades noget af mælken.

Ingredienser

2 dl. mel
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
2,5 dl. mælk
1 æg
2 spsk. olie
Oliemargarine til stegning

Fremgangsmåde

Alle ingredienser kommes i en skål og piskes godt.

Varm panden godt op og kom margarine på svarende til en 2-krone. Hæld ca. 1 dl. dej på panden og vend pandekagen, når den er mørkebrun. Bliver den branket for hurtigt, så skru lidt ned for varmen.

Når pandekagen er færdig, lægges den mellem to tallerkener, så de kan holde sig varme – eller den spises med det samme, hvis man ikke kan vente.

Serveres med brombærmarmelade, sukker eller sirup. Chokolade og is, hvis du også blev fyret.