Pølsehorn
12 stk. Kan fryses.
Klassikeren, der altid vækker jubel! Nu behøver det jo ikke være i udgaven med rent hvede, skodpølser og masser af fedt. Jeg bruger altid lidt dyrere pølser med et højt kødindhold og sørger for, at dejen indeholder masser af fibre, her med grahamsmel.
Ingredienser
25 g. gær
2½ dl. lunkent vand
½ tsk. salt
2 spsk. olie
2 dl. grahamsmel
Ca. 3½ dl. hvedemel
Derudover:
4 pølser
Vand til pensling
Fremgangsmåde
Rør gæret ud med vandet. Tilsæt salt, olie og grahamsmel og rør godt. Kom hvedemelet i lidt af gangen, indtil dejen lige præcis slipper fingrene. Lad den hæve tildækket i 30 minutter.
Del pølserne i 3 stykker. Rul dejen ud på et melstrøet bord, ca. ½ cm. i tykkelsen, og skær den ud i 12 firkanter. Pak hver pølse ind i en dejfirkant og luk godt til. Der må ikke være huller i, så slipper dampen nemlig ud, og pølse og brød bliver tørre.
Pølsehornene sættes på en bageplade med bagepapir og hæver endnu 30 minutter. Tænd ovnen på 225° og pensl hornene med vand. Bag dem på midterste rille i ca. 15 minutter.