Opskrifter

Hvis jeg finder 31 madopskrifter, laver 12 portioner af hver og kommer dem i fryseren, så er aftensmaden klaret for i år… Sådan tænker en enlig mor, der gerne vil spare tid, penge og energi!

Her på siden finder du også en masse opskrifter på nemme og sunde madretter samt forslag til tilbehør og brød- og kageopskrifter. Opskrifterne er baseret på den tid og det overskud, der er til rådighed i en børnefamilie, og det betyder, at det meste kan laves i store portioner og ryge direkte i fryseren. På den måde kan du få meget mere overskud i din hverdag, som du kan bruge på det, der virkelig betyder noget for dig.

Især som enlig mor er der bare ikke tid til at stå nede i supermarkedet hver eneste dag med en træt unge og det store, rungende spørgsmål: Hvad f… søren skal vi have at spise? Når man er alene med et eller flere børn, så bliver man simpelthen nødt til at lære planlægningens kunst, hvis det hele skal klappe. Her i huset købes der f.eks. ind én gang om ugen, mad laves i store portioner og opbevares i fryseren, og på en almindelig hverdag tager det derfor max. 20 minutter at lave aftensmad.

Så her på siden finder du altså ikke damebladsmad. Til gengæld er denne side fuld af opskrifter, som alle kan være med på efter en lang dag på arbejde og i børnehave. Og det er lækker mad, som samtidig er god benzin til kroppen – testet på ægte, levende børn. Kriteriet for at være en opskrift, der kom med i samlingen, er simpelthen, at de har villet spise det. Der er grøntsager i langt de fleste af retterne – samt tips til, hvordan de kan trylles usynlige.

Det er vigtigt at lære sine børn nogle gode og sunde kostvaner, men det er også vigtigt at være realistisk i sine ambitioner og tilpasse madlavningen efter det, der nu engang er til rådighed, herunder børns konservative smagsløg, kroner og ører og sit energiniveau. Mad benzin til kroppen, så det skal bare være sundt og hurtigt at tilberede, og så skal det også smage godt.

Opskrifterne er beregnet ud fra, hvad 1 barn og 1 voksen, sådan omtrent spiser, men hvis du bor sammen med en teenager, der bruger str. 46 i sko, to mindre børn og en halvtom kummefryser, så ganger du bare op.