Hvad kan du søge til?

Et stort ønske for mange enlige mødre er at kunne give deres børn det samme som de børn, de leger sammen med. F.eks. at kunne købe en ny eller brugt cykel til barnet – og det er et godt og præcist formål at søge legater til. Et andet formål kan være indkøb af en ny computer til familier med et barn i skolealderen. Man er bare ikke en del af fællesskabet i dag, hvis man ikke kan snakke med om sjove YouTube-videoer og deltage i Ramasjang-konkurrencen – for ikke at tale om, at meget skolearbejde i dag sker elektronisk.

Du kan også søge den type legater, der går ind under ”Generel økonomisk støtte” eller ”Værdigt trængende”. Det er tit en god ide at søge til et konkret formål. Hvis du allerede nu ved, at du ikke får råd til at tage dine børn med på sommerferie næste år, så er det lige nu, du skal i gang med at søge legater eller støtte allerede nu. Der findes også legater, der giver støtte til børnenes rejser med skolen.

Der er også en del legater derude til enlige mødre under uddannelse. Her vil du også kunne de generelle uddannelseslegater frem i de forskellige legatbaser – husk at du også er berettiget til at søge de almene uddannelseslegater på lige fod med dine medstuderende uden børn.

Når du selv går i gang med at søge, vil du se, at der er legater til alle formål. Udover de nævnte kunne du måske også bruge hjælp til babyudstyr, flytning, et nyt køleskab og til de store udskrivninger i forbindelse med f.eks. jul og konfirmation. Klik dig ind i de forskellige legatbaser og se de mange muligheder for at få hjælp.

P.S. EnligMor.dk er en privat side, der handler om at være enlig mor. Siden råder IKKE over legater eller ferieophold, og du kan derfor ikke søge legater her.